18.3 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΧΡΩΣΤΑΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ; ΧΑΝΕΙΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ & ΣΥΝΤΑΞΗ & ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ

ΧΡΩΣΤΑΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ; ΧΑΝΕΙΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ & ΣΥΝΤΑΞΗ & ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ

Βρε που καταντήσαμε! Δε φτάνει που κατάντησαν ζητιάνοι οι συνταξιούχοι, τώρα τους καταληστεύουν αναδρομικά και σύνταξη, επειδή χρωστάνε στον ΟΑΕΕ, χωρίς να νοιάζονται πως θα ζήσουν. Αντί λοιπόν να μπορεί ο οφειλέτης-συνταξιούχος που χρωστά στο ταμείο ένα ποσό που λόγω προσαυξήσεων έχει φτάσει σε δυσθεώρητο ύψος, να κάνει συμψηφισμό των αναδρομικών της σύνταξής του και με διακανονισμό να αποπληρώνει παίρνοντας το υπόλοιπο της σύνταξης που δικαιούται μετά την παρακράτηση για να μπορεί να ζει, ο νόμος λέει όχι! Ή ξεχρεώνεις ή δεν έχει σύνταξη! Αυτό θα πει κράτος δικαίου…

Στη δυσάρεστη αυτή θέση βρίσκεται συνταξιούχος της Κερατέας, που έχει καταθέσει τα χαρτιά του για συνταξιοδότηση απ’ το 2011. Φέτος επιτέλους βγήκε απόφαση να πάρει τη σύνταξη που του αναλογεί. Έλα όμως που χρωστά στον ΟΑΕΕ ένα τεράστιο ποσό λόγω και των προστίμων που έπεσαν στην αρχική οφειλή, που πρέπει να ξοφλήσει για να πάρει τη σύνταξή του.

Το καλό θα ήταν να γίνει συμψηφισμός μεταξύ αυτών που του οφείλονται αναδρομικά και μια αναλογική παρακράτηση απ’ τη σύνταξή του ώστε να ξεχρεώσει σιγά-σιγά το υπόλοιπο χρέος του. Το κακό είναι ότι ο άνθρωπος δεν έχει αυτό το δικαίωμα (το έχασε είτε από αμέλεια είτε από άγνοια αφού οι σχετικές αποφάσεις έχουν καταντήσει ανεμοδούρες), έτσι θα περιμένει ακόμα 4 με 5 χρόνια μέχρι την αποπληρωμή του χρέους του για να πάρει τη σύνταξή του, αν βεβαίως ο Θεός τον έχει καλά μέχρι τότε.

Στη τραγική κατάσταση που βρέθηκε ο εν λόγω συνταξιούχος, που δυστυχώς δεν είναι ο μόνος, αποφάσισε να κάνει απεργία πείνας, με αποτέλεσμα η περίπτωσή του να φτάσει μέχρι το δημοτικό συμβούλιο Λαυρεωτικής όπου εκδόθηκε ψήφισμα συμπαράστασης, με την υπόσχεση να προωθήσουν το θέμα του αρμοδίως.

Πιο κάτω η ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου:    

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΧΕΛΙΩΤΗ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου εκφράζει την συμπαράστασή του στον απεργό πείνας Θανάση Χελιώτη ο οποίος προχώρησε σε αυτή την ενέργεια μετά από το χαρτί που του έστειλε ο ΟΑΕΕ με το οποίο του ζητάει να πληρώσει περίπου 13.000 σε δύο μήνες γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα χάσει τα αναδρομικά που του οφείλονται, και θα παρακρατηθεί από εδώ και Πέρα το ποσόν των 36.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να πρέπει να περιμένει 4 με 5 χρόνια ακόμα ώστε να γίνει απόσβεση και να ξεκινήσει να παίρνει την σύνταξη.

Μέσα από αυτή την ενέργεια του συνάδελφου, αναδεικνύεται το τεράστιο πρόβλημα που έχουν χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι, που δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη επειδή χρωστάνε στο ταμείο. Εκεί έφτασαν τους συνταξιούχους της χώρας οι κυβερνήσεις των μονοπωλίων, οι εντολοδόχοι, το μεγάλου κεφαλαίου.

Απαιτούμε την άμεση πολιτική λύση του προβλήματος που έχουν χιλιάδες συνάδελφοι που είναι όμηροι του ΟΑΕΕ, να βγαίνουν στην σύνταξη με το όριο ηλικίας.

Ο αγώνας του συνάδελφου με την απεργία πείνας δεν αρκεί να λύση τα προβλήματα που έχουν οι συνταξιούχοι. Γιατί τελικά και να δικαιωθεί η σύνταξη που θα πάρει θα τον υποχρεώσει σε συνεχή απεργία πείνας μιας και δεν θα του φτάνει ούτε για τα φάρμακά του.

Καλούμε τους συνταξιούχους σε ένταση της πάλης μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα, για να ανατρέψουμε στο σύνολο τους όλους τους αντιλαϊκούς νόμους. Την δύναμη την έχουμε έχει έρθει η ώρα να την δοκιμάσουμε.   

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ

ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7

Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107

Mail: [email protected] , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com

ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα