18.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATURED1η λογοδοσία διμήνου της δημοτικής αρχής Τσεβά – Οι ερωτήσεις και η...

1η λογοδοσία διμήνου της δημοτικής αρχής Τσεβά – Οι ερωτήσεις και η μη απαντήσεις της κας Τσεβά

Η απελθούσα αρχή Μπουρνούς λίγες μέρες πριν παραδώσει τα κλειδιά του δήμου στη νέα αρχή, άσκησε νομική παρέμβαση στο ΣτΕ κατά των αιτούντων κατοίκων και υπέρ του Υπουργείου, για το αντιπλημμυρικό έργο και την οριοθέτηση του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας... Η νέα δημοτική αρχή θα υποστηρίξει τη νομική παρέμβαση Μπουρνούς; Ιδού η απορία!

Αλήστου μνήμης τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη συνεδρίαση της 29ης Φεβρουαρίου, του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου με μοναδικό θέμα τον πρώτο απολογισμό διμήνου της νέας δημοτικής αρχής Τσεβά.

Όλα τα λεφτά η μη απάντηση Τσεβά σε ερώτηση αν η νέα δημοτική αρχή παραιτηθεί της νομικής παρέμβασης υπέρ του Υπουργείου της απελθούσας αρχής, για τα έργα στο Μεγάλο Ρέμα.

Ιστορικό

Η απελθούσα αρχή Μπουρνούς λίγες μέρες πριν παραδώσει τα κλειδιά του δήμου στη νέα αρχή, άσκησε νομική παρέμβαση στο ΣτΕ κατά των αιτούντων κατοίκων και υπέρ του Υπουργείου, για το αντιπλημμυρικό έργο και την οριοθέτηση του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, βάση της επίμαχης ΜΠΕ που προβλέπει τον εγκιβωτισμό του ποταμού και την εξαφάνιση του μοναδικού υγροτόπου της εκβολής του κι όχι μόνο.

Η Εμμανουέλα Τερζοπούλου έθεσε το ερώτημα στην κα Τσεβά, μετά από μια κουραστική λόγω συνεχών επαναλήψεων, ανάλυση του θέματος της καταστροφής του υγροβιότοπου του ποταμού, αν θα παραιτηθεί η νέα δημοτική αρχή απ’ την παρέμβαση της απελθούσας αρχής Μπουρνούς, κατά των διαφωνούντων κατοίκων που προσέφυγαν στο ΣτΕ για την προστασία του ποταμού.

Αρχικά η κα Τσεβά με χρησμούς Πυθίας δήλωσε «δεν ανακαλούμε τίποτα. Στο πόδι δεν παίρνονται αποφάσεις» κι όταν ο Ανδρέας Βασιλόπουλος ζήτησε ξεκάθαρη πολιτική θέση λέγοντας «περιμένω ν’ ακούσω την απάντηση της δημοτικής αρχής στο ερώτημα Τερζοπούλου. Χρειάζεται μια ξεκάθαρη πολιτική θέση, αυτό ζητείται και πρέπει η δημοτική αρχή απαντώντας να πει συμφωνώ ή διαφωνώ. Περιμένω να ακούσω, εδώ στο δημοτικό συμβούλιο, την απάντηση της δημοτικής αρχής, την πολιτική της θέση απέναντι στην ερώτηση που της τέθηκε, και δεν την άκουσα», η κα Τσεβά ακολούθησε την τακτική της μη απάντησης.

Επίσης μια κυρία απ’ το ακροατήριο αμέσως μετά έκανε την ίδια ερώτηση όταν της δόθηκε ο λόγος, με την κα Τσεβά να υπεκφεύγει μπερδεύοντας την διαπαραταξιακή με την ερώτηση που της τέθηκε, με αποτέλεσμα παρότι πιέστηκε αρκετά να επιμένει στη μη απάντηση, βάζοντας τελεία και παύλα στο θέμα.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα