20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΑποκομιδή βλαστικών: Μηδενικό κόστος σε 4 δήμους – Πρωταθλητές κόστους Σαρωνικός &...

Αποκομιδή βλαστικών: Μηδενικό κόστος σε 4 δήμους – Πρωταθλητές κόστους Σαρωνικός & Ραφήνα-Πικέρμι

Δείτε τα αναλυτικά στοιχεία της έρευνας

Αφορμή για την έρευνά μας στάθηκε η διαφορά απόψεων μεταξύ του δημάρχου Ρ-Π Βαγγέλη Μπουρνούς και του υπ. δημάρχου Ανδρέα Βασιλόπουλου, με τον πρώτο να τονίζει ότι η δωρεάν αποκομιδή θα δημιουργήσει τρύπα στον δημοτικό κορβανά και τον δεύτερο να υποστηρίζει ότι ο θρυμματισμός των κλαδικών στην πηγή, όχι μόνο θα ελαχιστοποιήσει τα έξοδα μετακίνησης των φορτηγών που θα μεταφέρουν πολύ μεγαλύτερο όγκο, αλλά θα δημιουργήσει και έσοδα απ’ την κομποστοποίηση του υλικού στο δημοτικό ταμείο.

Τι γίνεται όμως στους άλλους δήμους της περιοχής;

Σε 4 δήμους της αν. Αττικής οι πολίτες απολαμβάνουν τη δωρεάν αποκομιδή των βλαστικών τους υπολειμμάτων:

Στο δήμο Παιανίας ο πολίτης δεν πληρώνει τίποτα έως ένα μεγάλο φορτηγό. Αν χρειαστεί και δεύτερο φορτηγό τότε θα πληρώσει ένα μικρό αντίτιμο.

Στο δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος μηδενική χρέωση για όσους κατοίκους ειδοποιήσουν την αρμόδια υπηρεσία για την αποκομιδή. Όσοι προτιμήσουν να πετάξουν τα κλαδιά τους δεξιά κι αριστερά και τους πιάσει η τσιμπίδα, τότε υποχρεούνται να πληρώσουν πρόστιμο.

Στο δήμο Λαυρεωτικής μηδενική χρέωση

Στο δήμο Παλλήνης μηδενική χρέωση, ενώ υπό συζήτηση βρίσκεται τιμολόγηση στο μέλλον.

Πρωταθλητές στις χρεώσεις οι δήμοι Σαρωνικού και Ραφήνας-Πικερμίου οι οποίοι χρεώνουν 100 ευρώ το φορτηγό. Στη Ραφήνα κατ’ αναλογία χρεώνεται 50 ευρώ το μισό φορτηγό και 30 ένα αγροτικό.

Στο δήμο Μαραθώνας 50 ευρώ χρεώνεται ένα φορτηγό και 20 το μισό.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα