29.7 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑπόλυτα επιτυχής ο 5ος ορεινός δρόμος Οβριόκαστρου Κερατέας

Απόλυτα επιτυχής ο 5ος ορεινός δρόμος Οβριόκαστρου Κερατέας

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή 500 αθλητών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου 2024, ο 5ος ΟΡΕΙΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ (20,5 χλμ. & 9,5 χλμ.) που διοργάνωσε ο Δήμος Λαυρεωτικής και το αθλητικό σωματείο δρομείς Κερατέας (S-RUNNERS).

Οι αθλητές και οι διοργανωτές τίμησαν τον αγώνα των 128 ημερών ενάντια στην παράνομη δημιουργία ΧΥΤΑ στον αρχαιολογικό χώρο Οβριοκάστρου, αναδεικνύοντας μέσω του δρομικού κινήματος μια σπάνιας ομορφιάς διαδρομή η οποία περνάει μέσα από αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και γεώτοπους που είναι ενταγμένοι στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Κατά την διάρκεια του αγώνα, υπήρχε ενημερωτικό περίπτερο για το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Λαυρεωτικής με την Επιστημονική Υπεύθυνη του Γεωπάρκου Ευγενία Μωραΐτη απ’ όπου πέρασε πλήθος κόσμου καθώς και περίπτερο ενημέρωσης για τις δράσεις του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς, ο βουλευτής Αν. Αττικής Γιώργος Βλάχος, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Ασπασία Αργεντίνη, οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Αδάμης, Δήμητρα Πάλλη, Χάρης Ζαγουρής, Σταμάτης Σίνης καθώς και πλήθος κόσμου.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς δήλωσε σχετικά:

«Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες, τους εθελοντές καθώς και τους διοργανωτές, το αθλητικό σωματείο δρομείς Κερατέας S-runners, για την άρτια διοργάνωση του αγώνα!

Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπαλλήλους καθαριότητας του Δήμου για τη βοήθεια τους τόσο τις ημέρες πριν τον αγώνα (καθαρισμός διαδρομής) όσο και την ημέρα του αγώνα.

Καλή αντάμωση για τον 6ο Ορεινό Αγώνα Δρόμου Οβριοκάστρου!»

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα