22.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΧρήστος Κυριακούλης: Ως νέος Νέρωνας ο κος Μπουρνούς διαμηνύει «Οι οικισμοί θα...

Χρήστος Κυριακούλης: Ως νέος Νέρωνας ο κος Μπουρνούς διαμηνύει «Οι οικισμοί θα ξανακαούν»

Αρνούμαι να στέκω αδιάφορος και σας παρουσιάζω την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μου, τα Περιβολάκια, στην επί θύραις αντιπυρική περίοδο.

Γράφει ο Χρήστος Κυριακούλης*

Στ’ αυτιά μου έχει μείνει αναλλοίωτη η ηχώ της φράσης που ξεστόμισε ο τοπάρχης μας, στη συγκέντρωση που έλαβε χώρα στη βιβλιοθήκη Marie Blanche της Διασταύρωσης, με θέμα τον εθελοντισμό «Οι οικισμοί θα ξανακαούν!».

Απίστευτο θα πείτε αγαπητοί συμπολίτες, αλλά αληθινό δυστυχώς!

Αυτή η φράση ειπώθηκε έχοντας προηγηθεί ένας απ’ τους ατέλειωτους μονολόγους Μπουρνούς, που  δημιούργησε εκνευρισμό στην αίθουσα, τόσο στους ομιλητές που περίμεναν ένα εποικοδομητικό διάλογο – λέξη άγνωστη στον παντογνώστη Μπουρνούς – όσο και στους εξουθενωμένους ακροατές απ’ την ανούσια πολυλογία του τοπάρχη.

Τότε ξαφνικά ακούγεται η φράση «οι οικισμοί θα ξανακαούν!»  

Πανικός, αμηχανία κι απορία στο ακροατήριο ν’ αναρωτιέται αν ο κος Μπουρνούς κατάλαβε τι ξεστόμισε…

Κι εγώ απέμεινα ν’ αναρωτιέμαι: Τι κάνουμε για ν’ αποτραπεί η δυσοίωνη πρόβλεψη του τοπάρχη μας; Εάν συνεχίσει με την ίδια αδιαφορία για τα ανύπαρκτα προληπτικά μέτρα, δυστυχώς θα επιβεβαιωθεί η πρόβλεψή του για πυρκαγιά στους οικισμούς μας. Και μετά θα περιδιαβαίνει ως άλλος Νέρωνας ν’ απολαμβάνει την καταστροφή;

Οδοιπορικό στα Περιβολάκια

Αρνούμαι να στέκω αδιάφορος και σας παρουσιάζω την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μου, τα Περιβολάκια, στην επί θύραις αντιπυρική περίοδο.

Οι πυροσβεστικοί κρουνοί στη πλειοψηφία τους είναι καλυμμένοι από βλάστηση ή σκουριασμένοι. Χωρίς να έχει γίνει κανένας έλεγχος ή συντήρηση εδώ και χρόνια! Προσωπικά δεν θα ήθελα να ξαναζήσω ούτε το 2005 όταν κάηκαν τα Περιβολάκια, χωρίς να θρηνήσουμε θύματα ευτυχώς, καθώς σταθήκαμε τυχεροί υπό άλλη δημοτική αρχή, ούτε τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι του 2018, υπό την δημοτική αρχή Μπουρνούς, όπου βρίσκεται κατηγορούμενος στην δίκη που διεξάγεται.

Ο Χρήστος Κυριακούλης είναι

Υπ. Σύμβουλος της παράταξης «Δύναμη Ανάπτυξης»

Με υπ. Δήμαρχο Ρ-Π τον Ανδρέα Βασιλόπουλο

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα