13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΜεγάλη συγκέντρωση / διαμαρτυρία κατά της καταστροφής του οικοσυστήματος του Μεγάλου Ρέματος...

Μεγάλη συγκέντρωση / διαμαρτυρία κατά της καταστροφής του οικοσυστήματος του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας

Τη συγκέντρωση χαιρέτησε ο Νίκος Δάρδαλης, στέλεχος του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος της περιοχής

Ανακοίνωση /δελτίο τύπου Κ.O. KKE Ραφήνας-Πικερμίου. 

Σήμερα 29 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία της Ραφήνας από εκατοντάδες κατοίκους και εκπροσώπους μαζικών φορέων που αντιτίθενται στην τσιμεντοποίηση του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας. Μετά την συγκέντρωση έγινε πορεία των κατοίκων προς το Δημαρχείο και την περιοχή Γεφυράκι που υπάρχει το εργοτάξιο για την κατασκευή του έργου της διευθέτησης του Ρέματος. Να σημειωθεί ότι μετά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων οι σχετικές εργασίες έχουν προς το παρόν διακοπεί.

Τη συγκέντρωση χαιρέτησε ο Δάρδαλης Νίκος, στέλεχος του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος της περιοχής. Χαιρέτισε τις κινητοποιήσεις των κατοίκων αναφέρoντας ότι η ανάπτυξη της περιοχής απαιτεί την βελτίωση και διεύρυνση των δημόσιων υποδομών με σεβασμό στις ανάγκες διαβίωσης των κατοίκων αλλά και με ισόρροπη προστασία του περιβάλλοντος.

Από αυτή την πλευρά επισήμανε σε σχέση με τους όρους διευθέτησης του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας ότι θέλουν  να μετατρέψουν μια μεγάλη φυσική κοίτη ρέματος στην Αττική, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως «ιδιαίτερου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος», σε ανοιχτό αγωγό ομβρίων στο μεγαλύτερο μέρος του και, στο υπόλοιπο, σε ανοιχτό ορθογωνικό οχετό ομβρίων από μπετόν ακόμη και σε τμήματα εκτός του οικισμού της Ραφήνας. 

Ενώ θα έπρεπε να αξιοποιηθούν μέσα που θα μπορούσαν να ανασχέσουν τις πλημμύρες και να διατηρήσουν ένα μεγάλο κομμάτι του φυσικού περιβάλλοντος, όπως φράγμα ανάσχεσης του ρέματος, μέτρα φυσικής συγκράτησης των υδάτων κ.α

Τόνισε ότι οι μάχες των κατοίκων πρέπει να συνοδευτούν από την καταδίκη των κομμάτων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που και τοπικά και κεντρικά στήριξαν αυτά τα σχεδία για το Μέγα Ρέμα και ότι μόνο οι αγώνες του λαού και η ανατροπή της πολιτικής που υποτάσσεται στα κέρδη των επιχειρήσεων μπορούν να δυναμώσουν την προοπτική τα δημόσια έργα, όπως τα αντιπλημμυρικά να εξασφαλίζουν την ασφάλεια, την ποιότητα ζωή των κατοίκων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα