Μια ακόμα πρωτοτυπία σε συνεδρίαση του Σώματος Ραφήνας-Πικερμίου, όπου γίνονται πράγματα πέραν κάθε λογικής.
Ο λόγος για ανήλικο μαθητή, τον οποίο έφερε ο αντιδήμαρχος κ. Ζαφειρόπουλος και τον έβαλε να καθίσει στο διπλανό του έδρανο, ενώ περήφανα ανακοίνωσε ότι ο ανήλικος εξέφρασε την επιθυμία να παρακολουθήσει την συνεδρίαση.
Επί προσθέτως δόθηκε ο λόγος στον ανήλικο, ο οποίος αφού είπε το όνομά του, ανέφερε την επιθυμία του να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση, λες και βρισκόταν σ’ επεισόδιο του «κάνε μια ευχή».
Κέρδισε μάλιστα το θερμό χειροκρότημα των συμβούλων που παραβρίσκονταν μαζί του στα έδρανα, πλην του κ. Γιώργου Κοκκόλη.
Επί προσθέτως ο αντιδήμαρχος ζήτησε απ’ τα παραβρισκόμενα ΜΜΕ να μην τραβήξουν φωτογραφίες του παιδιού γιατί δεν έχει πάρει ακόμα άδεια προς τούτο, αν και η συνεδρίαση μεταδίδεται μέσω διαδικτύου όπου την παρακολουθούμε και εμείς.
Ερώτημα
Παραβιάζει τον κώδικα τοπικής αυτοδιοίκησης η κατάληψη εδράνου από μη εκλεγμένο άτομο και μάλιστα ανήλικο;
Ποιοι άλλοι κανόνες παραβιάζονται; Η έκθεση του ανηλίκου σε κοινή θέα και μάλιστα σε χώρο συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου ΙΣΩΣ;
Στη Βουλή παραβρίσκονται μαθητές με τη συνοδεία συνοδών δασκάλων-καθηγητών στα θεωρεία για να παρακολουθήσουν συνεδριάσεις, χωρίς να εκτίθενται οπτικά, ούτε φυσικά να τους δίνεται ο λόγος.
Ελπίζετε να πάρουμε απαντήσεις ώστε να ενημερωθούμε αν είναι σύννομη ή όχι η παρουσία ανηλίκου στα έδρανα αιρετών εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.





