17.5 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔήμος Μαρκοπούλου: Σε ιδιωτικά εργαστήρια τα τεστ υπαλλήλων για Covid-19

Δήμος Μαρκοπούλου: Σε ιδιωτικά εργαστήρια τα τεστ υπαλλήλων για Covid-19

Το plan B ενεργοποίησε ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Κώστας Αλαγιάννης, μετά την αδυναμία του ΕΟΔΥ ν’ ανταποκριθεί λόγω φόρτου εργασίας, στην εξέταση όλου του προσωπικού του δήμου μετά τα βεβαιωμένα κρούσματα του περασμένου Σαββάτου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου, η δημοτική αρχή έχει έρθει ήδη σε συνεννόηση με δύο πιστοποιημένα ιδιωτικά εργαστήρια του Πόρτο Ράφτη, ώστε από αύριο να ξεκινήσουν άμεσα δειγματοληψίες ανίχνευσης του Covid-19, κατά προτεραιότητα στους 70 υπαλλήλους της Υπηρεσίας Καθαριότητας και στους 30 διοικητικούς του κεντρικού κτιρίου (Δημαρχείο). Οι δειγματοληψίες θα ολοκληρωθούν έως το Σαββατοκύριακο. Την Δευτέρα οι υπηρεσίες του δήμου που βρίσκονται σε καραντίνα θα λειτουργήσουν κανονικά.

Η δημοτική αρχή θα καλύψει με δικά της έξοδα τις παραπάνω εξετάσεις. Τα κονδύλια θα καλυφτούν από υπάρχοντα ειδικό κωδικό για τον κορωνοϊό στον προϋπολογισμό.

«Σεβόμαστε την προστασία της δημόσιας υγείας, την αγωνία των υπαλλήλων που μπορεί να έχουν εκτεθεί στον ιό και την ανάγκη άμεσης επαναλειτουργίας του συνόλου των Υπηρεσιών του Δήμου. Κύριο μέλημά μας η αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας και εξυπηρέτησης των δημοτών» δήλωσε ο Δήμαρχος κος Αλαγιάννης.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα