11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔήμος Μαρκοπούλου: Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου ώστε να προχωρήσει η οικοδόμηση σχολικού κτιρίου

Δήμος Μαρκοπούλου: Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου ώστε να προχωρήσει η οικοδόμηση σχολικού κτιρίου

Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του  Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με στόχο την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών, υπεγράφη χθες Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, η τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στο ΟΤ Γ 172 της ΠΕ 2 του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας Αττικής, για καθορισμό χώρου σχολείου και ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης.

Τη σχετική τροποποίηση υπέγραψε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος χωρικού σχεδιασμού Θανάσης Κατσιγιάννης.

Επισημαίνεται πως με δεδομένη την έλλειψη σχολικών χώρων στο Δήμο Μαρκοπούλου και ειδικά στην ΠΕ 2 , όπου δεν υπήρχε χωροθετημένος χώρος εκπαίδευσης , η σχετική απόφαση είναι ιδιαίτερα σημαντική , διότι πλέον δίδεται η δυνατότητα στον Δήμο να οικοδομήσει σχολικό κτίριο , Βιοκλιματικής Αρχιτεκτονικής , για να στεγάσει δωδεκαθέσιο ολοήμερο δημοτικό σχολείο (4ο ΔΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ).

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Νιώθω ιδιαίτερη χαρά που μετά από πολλά  χρόνια ικανοποιείται ένα αίτημα πολλών χρόνων των πολιτών και της δημοτικής αρχής Μαρκοπούλου να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο σχολικό κτίριο στην περιοχή, με ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Παραμένουμε συνεπείς στη δέσμευσή μας πως ως Περιφέρεια Αττικής θα εργαζόμαστε καθημερινά προκειμένου να δίνουμε λύσεις σε προβλήματα που απέτρεπαν την ανάπτυξη των Δήμων της Αττικής.

Με δεδομένη και την προτεραιότητα που έχουμε να μετατρέπουμε την Αττική σε μία «πράσινη» περιφέρεια-πρότυπο, αυτή η απόφαση ενισχύει την προσπάθεια v μας. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε έμπρακτα τους Δήμους της Αττικής για την δημιουργία κοινωνικών και εκπαιδευτικών δομών υπέρ των πολιτών. Θέλω να ευχαριστήσω τον αρμόδιο εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Θ. Κατσιγιάννη και την αρμόδια διεύθυνση χωρικού σχεδιασμού, για τη συνεργασία και τη συμβολή τους».

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα