21 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔήμος Παιανίας: Εκατοντάδες παιδιά συμμετείχαν στο «Παίζω και δημιουργώ στο Δάσος»

Δήμος Παιανίας: Εκατοντάδες παιδιά συμμετείχαν στο «Παίζω και δημιουργώ στο Δάσος»

Κατά τη διάρκεια της δράσης τα παιδιά παρακολούθησαν εκπαιδευτικά προγράμματα

Με παιδικές φωνές πλημμύρισαν ο Λόφος Καμάρθι το Σάββατο και το Δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου Γλυκών Νερών την Κυριακή όπου συναντήθηκαν περίπου 600 παιδιά για να συμμετάσχουν στη δράση του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Παιανίας «Παίζω και δημιουργώ στο Δάσος».
Σκοπός της δράσης που διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ήταν τα παιδιά να παρατηρήσουν το οικοσύστημα του Άλσους, να μάθουν για τους τρόπους φροντίδας του και για την προστασία του από πυρκαγιές, για τη φροντίδα των ζωντανών οργανισμών του και τη δυνατότητα ανάπτυξης καλλιεργειών. Επιπλέον δημιούργησαν φυσικά έργα τέχνης με φυσικά υλικά, υπό τη διδακτική καθοδήγηση έμπειρων καλλιτεχνών.
Κατά τη διάρκεια της δράσης τα παιδιά παρακολούθησαν εκπαιδευτικά προγράμματα ενώ το αθλητικό πρόγραμμα περιελάμβανε:

  • Αθλοπαιδιές
  • Τοξοβολία
  • Παιχνίδια με αερόστατα και πολύχρωμα μπαλάκια
  • Παιχνίδια σκυταλοδρομιών με πολύχρωμος κουβάδες και νερό
  • Σύγχρονους και μοντέρνους χορούς για όλα τα κορίτσια
  • Διαδραστικές πίστες, προσαρμοσμένες στο ηλικιακό προφίλ των παιδιών

«Η δράση του ΠΑΟΔΗΠ εκτός από διέξοδος για γονείς και παιδιά, έχει άκρως διδακτικό χαρακτήρα. Οι συμμετέχοντες έρχονται κοντά με τη φύση, μαθαίνουν το δάσος το οποίο οφείλουμε να προστατεύουμε με κάθε τρόπο, γνωρίζουν επαγγέλματα που συνδέονται με την πρωτογενή παραγωγή και δοκιμάζουν αθλήματα. Και όλα αυτά με τον πιο απολαυστικό τρόπο, μέσα από το παιχνίδι. Ο ρόλος του ΠΑΟΔΗΠ αναδεικνύεται πλήρως όταν οι δράσεις του αγκαλιάζονται με τόση αγάπη από τους δημότες μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.
«Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία και αυτό μας υποχρεώνει να αναζητήσουμε και άλλες δράσεις. Τις επόμενες μέρες ανακοινώνονται οι ημερομηνίας και ανοίγουν οι δηλώσεις συμμετοχής για το summer camp ενώ καλούμε όλες και όλους τους φίλους του αθλητισμού και του βουνού στο Koutouki Trail στις 28 Μαΐου» δήλωσε από την πλευρά της η πρόεδρος του ΠΑΟΔΗΠ Κωνσταντίνα Βλάχου ανακοινώνοντας τις επόμενες δράσεις του οργανισμού.
Στην δράση συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Σπ. Αγγελής, Κλ. Ανδρέου, Γ. Δάβαρης, Στ. Θανάσης, Γ. Σαμωνάς-Ξύκης, ο πρόεδρος του Φορέα Κώστας Χουλιαράς, η πρόεδρος της ΔΕ Παιανίας Μ. Γιαννάκου, ο δημοτικός σύμβουλος Μ. Αντωνίου και ο κοινοτικός σύμβουλος Χρ. Σιδεράκης, το μέλος του ΔΣ του ΠΑΟΔΗΠ Γ. Δρούγκας συμβάλλοντας στο άρτιο αποτέλεσμα της διοργάνωσης.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα