18.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔήμος Παιανίας: Τα μυστικά του Υμηττού στις σχολικές βιβλιοθήκες

Δήμος Παιανίας: Τα μυστικά του Υμηττού στις σχολικές βιβλιοθήκες

Τα μυστικά του Υμηττού επιχειρεί να αποκαλύψει μια νέα έκδοση με τίτλο «Ανακαλύπτω τον Υμηττό» του ΣΠΑΥ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Το βιβλίο σε κείμενα Μαριάννας Κουμαριανού και εικονογράφηση Μαριάννας Φραγκούλη βρίσκεται ήδη στις βιβλιοθήκες των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων και των παιδικών σταθμών του Δήμου Παιανίας στη διάθεση του διδακτικού προσωπικού καθώς επίσης και στη Δημοσθένειο Βιβλιοθήκη.

Στόχος είναι η έκδοση να ευαισθητοποιήσει τους μικρούς μαθητές και να τους φέρει πιο κοντά στον βουνό της Αττικής, να αναδείξει τις ομορφιές του και να μοιραστεί με απλό τρόπο τα μυστικά και τον ιστορικό του πλούτο.

Το βιβλίο αποτελείται από 13 κεφάλαια, όσα και τα μέλη του συνδέσμου ενώ σε εκείνο για τον Δήμο Παιανίας γίνεται αναφορά στην περιοχή του λιονταριού, τον φυσικό πλούτο και φυσικά το Κουτούκι, το μοναδικό επισκέψιμο σπήλαιο της Αττικής, μεταφέροντας στους μαθητές την ιστορία του βοσκού με την κατσίκα που οδήγησε στη μοναδική αποκάλυψη.

«Πρόκειται για μια έκδοση του ΣΠΑΥ για την οποία είμαστε όλοι πολύ περήφανοι καθώς ευαισθητοποιεί τους αυριανούς πολίτες για το βουνό μας, τις ομορφιές του και τους εισάγει με έναν ευχάριστο τρόπο στην διαδικασία προστασίας του» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιάννης Σαμωνάς Ξύκης ο οποίος με την προηγούμενη ιδιότητα του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας και με την πρώην αντιδήμαρχο Παιδείας επισκέφθηκαν πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων τις μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης παραδίδοντας το βιβλίο.

Από την πλευρά της η Κλειώ Ανδρέου σημείωσε ότι «η αποδοχή από την εκπαιδευτική κοινότητα ήταν ενδεικτική της επιτυχίας αυτής της έκδοσης για τον Υμηττό μας. Πλέον υπάρχει σε όλες τις βιβλιοθήκες και στη διάθεση εκπαιδευτών και μαθητών για ένα διαφορετικό μάθημα-επένδυση στο μέλλον».

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα