19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔήμος Παιανίας: Θέσπισε βραβεία στη μνήμη δύο υπαλλήλων - πρότυπο

Δήμος Παιανίας: Θέσπισε βραβεία στη μνήμη δύο υπαλλήλων – πρότυπο

Στη θέσπιση δύο νέων βραβείων προχώρησε ο Δήμος Παιανίας τιμώντας τη μνήμη δύο πρόωρα χαμένων υπαλλήλων οι οποίοι προσέφεραν με τη δράση τους στο κοινωνικό σύνολο και αναδείχθηκαν σε πρότυπο εργαζομένου.

Το βραβείο «Ελένη Κουτσιουμανή» στη μνήμη της εκλιπούσας υπαλλήλου των Κοινωνικών Υπηρεσιών απονέμεται για πράξεις αλτρουισμού, κοινωνικής ευαισθητοποίησης, εθελοντισμού, προστασίας των μειονοτήτων, καταπολέμησης των διακρίσεων, ενίσχυσης της κοινωνίας των πολιτών, προστασίας των απόρων, ενίσχυσης της εκπαίδευσης και καταπολέμησης των ανισοτήτων. Υποψήφιοι για το βραβείο είναι εν δυνάμει όλοι οι δημότες του Δήμου Παιανίας, ανεξαιρέτως ηλικίας.

Το βραβείο «Αθανάσιος Χούντας», στη μνήμη του υπαλλήλου των Οικονομικών Υπηρεσιών, απονέμεται ετησίως σε δημοτικούς υπαλλήλους, οι οποίοι σημείωσαν λαμπρή επαγγελματική πορεία στις δημοτικές υπηρεσίες, προσέφεραν τα μέγιστα για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, προασπιζόμενοι το δημόσιο συμφέρον και αποτελούν υπόδειγμα εργατικότητας και συνέπειας για όλους.

Ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης αναφερόμενος στους δύο εκλιπόντες έκανε λόγο για υπαλλήλους υπόδειγμα.

«Η Ελένη Κουτσιουμανή ήταν η κινητήριος δύναμη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου, επί της ουσίας μονοπρόσωπα εκείνη ήταν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες. Ήταν ένας άνθρωπος που συμπαραστάθηκε σε πολλούς συνδημότες μας, έμπαινε μπροστά και έφερνε σε πέρας κάθε εργασία. Δεν υπολόγισε ούτε τις επιπτώσεις της υπερπροσπάθειας και της καθημερινής αγωνίας στην υγεία της. Η θέσπιση του βραβείου στο όνομά της είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε τη μνήμη της.

Αντίστοιχη περίπτωση είναι αυτή του Θανάση Χούντα. Ενας υπάλληλος που παρά τα πολλά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε ήταν καθημερινά στην υπηρεσία του, δεν έκανε απουσίες. Ακόμα και όταν προέκυψε ζήτημα με την καρδιά του συνέχισε ακάθεκτος μέσω της τηλεργασίας. Αποτελούσε πρότυπο δημοτικού υπαλλήλου. Η θέσπιση των δύο βραβείων έγινε αφενός για να κρατήσουμε τη μνήμη τους ζωντανή και αφετέρου για να γίνουν φωτεινά παραδείγματα για τους υπόλοιπους, για κάθε δημότη αυτού του τόπου» δήλωσε σχετικά ο Ισίδωρος Μάδης.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα