21.4 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΔήμος Ραφήνας-Πικερμίου: Εξαιρετικά ενδιαφέρον το εκλογικό σκηνικό δύο μήνες πριν τον Οκτώβρη.

Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου: Εξαιρετικά ενδιαφέρον το εκλογικό σκηνικό δύο μήνες πριν τον Οκτώβρη.

Ο απερχόμενος δήμαρχος (Μπουρνούς) αιμορραγεί τόσο απ’ τις αποχωρήσεις υποψηφίων του, όσο κι απ’ την έντονη δυσαρέσκεια του κόσμου. Κυρίως όμως απ’ τη σκληρή και οργανωμένη αντιπολίτευση που καθημερινά ασκεί η παράταξη του Ανδρέα Βασιλόπουλου...

Ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου μπορεί να είναι ο μικρότερος δήμος της αν. Αττικής, διεκδικεί ωστόσο βραβείο Γκίνες για τον αριθμό των συνδυασμών που κατεβαίνουν στην εκλογική παλαίστρα των δημοτικών εκλογών. Αισίως ο αριθμός τους με τις τελευταίες αφίξεις στην αφετηρία φτάνει τους έξι, με αποτέλεσμα η εκλογή Δημάρχου να «κλειδώνει» την δεύτερη Κυριακή.

Ο απερχόμενος δήμαρχος (Μπουρνούς) αιμορραγεί τόσο απ’ τις αποχωρήσεις υποψηφίων του, όσο κι απ’ την έντονη δυσαρέσκεια του κόσμου. Κυρίως όμως απ’ τη σκληρή και οργανωμένη αντιπολίτευση που καθημερινά ασκεί η παράταξη του Ανδρέα Βασιλόπουλου που ανεβάζει σταθερά τα ποσοστά του απ’ όταν διεκδίκησε για πρώτη φορά το δήμο  το 2013 .

Τα έντονα προβλήματα σ’ όλους τους τομείς της καθημερινότητας κι η αλαζονική συμπεριφορά με την οποία ο απερχόμενος δήμαρχος αντιμετωπίζει δημοτικούς συμβούλους, υπαλλήλους και πολίτες, έχουν στρέψει την πλειοψηφία του κόσμου εναντίον του.

Απ’ την άλλη η απουσία έργων στην επί 8 χρόνια διοίκηση Μπουρνούς με βασικό χαρακτηριστικό τις καθημερινές αυθαιρεσίες του που εμποδίζουν τη συνέχιση ακόμα και των λιγοστών έργων που παρουσίασε, όπως το κοιμητήριο, το αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου, τον παραλιακό πεζόδρομο, έργα τα οποία είχε δεσμευτεί ότι θα παραδώσει από το 2022.

Εμφανής είναι η απέλπιδα προσπάθεια Μπουρνούς να παρουσιάζει ως επίτευγμα του μεγάλα έργα υποδομής (αποχέτευση, οδοποιίες, κ.λπ.) παρότι αυτά σχεδιάζονται και εκτελούνται από την κεντρική κυβέρνηση, αλλά και προαστιακό και αττική οδό για τα οποία θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός τους το 2024, επίσης από την κεντρική κυβέρνηση και όχι από τον Δήμο.

Όμως ο πονοκέφαλος για τον Μπουρνούς χτύπησε κόκκινο από τις ξαφνικές αποχωρήσεις απ’ την παράταξή του. Πρώτη η επί 7 χρόνια αντιδήμαρχος (καθαριότητας, κοιμητηρίου, οικονομικών) Δήμητρα Τσεβά, η οποία αφού είχε εγκαταλείψει πρώτα τον Βασίλη Πιστικίδη για να ενταχθεί στην παράταξη Μπουρνούς στα τέλη του 2022, εγκατέλειψε και τον ίδιο, ανακοινώνοντας συγχρόνως την υποψηφιότητά της ως δήμαρχος.

Ακολούθησε η πολύ οδυνηρή κι επίσης αιφνίδια αποχώρηση του Κώστα Ξηντάρα από το Πικέρμι, τον οποίο είχε εξασφαλίσει στο ψηφοδέλτιο του ο Μπουρνούς, ελπίζοντας να διασώσει ότι μπορούσε από τις τρομερές απώλειες που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις στο Πικέρμι εις βάρος του. Μία συνεργασία που είχαν ανακοινώσει και δημοσιοποιήσει με τυμπανοκρουσίες κι οι δυο, η οποία όμως χάλασε ξαφνικά τρεις μήνες πριν τις εκλογές με τον Κώστα Ξηντάρα να ανακοινώνει επίσης υποψήφιος δήμαρχος με τη στήριξη αναπόδεικτου κομματικού οργανισμού και της οικογένειας Αδαμόπουλου (που μέχρι πρότινος στήριζε Μπουρνούς).

Αβεβαιότητα όμως υπάρχει και σε πολλά πρόσωπα της παράταξης Μπουρνούς τα οποία όσο βλέπουν το καράβι να πηγαίνει στα βράχια και την παράσταση νίκης να έχει καταρρεύσει, βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός συνδυασμού.

Μόλις δυόμιση μήνες πριν τις κάλπες, με τον Αύγουστο να είναι μήνας διακοπών που εμποδίζει την προεκλογική μάχη, στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, ζητούμενο αποτελεί η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση εναντίον της διοίκησης Μπουρνούς, καθώς οι δύο πόλοι (Μπουρνούς – Βασιλόπουλος) που έχουν σαφώς διαμορφωθεί εδώ και πολύ χρόνο, βρίσκονται στο επίκεντρο επιλογής των ψηφοφόρων, τόσο την πρώτη, όσο και τη δεύτερη Κυριακή αν τελικά υπάρξει.

Ειδοποιός διαφορά του Ανδρέα (Βασιλόπουλου) απ’ τους άλλους υποψηφίους, απ’ το 2013 που πρωτοεμφανίστηκε στην τοπική πολιτική σκηνή, είναι η συνειδητή επιλογή επένδυσης στον απλό ψηφοφόρο,  η επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας ακόμα κι απ’ τη θέση της αντιπολίτευσης όπως καταγράφεται, αντί η «άγρα» ψήφων από τις μεγάλες παραδοσιακές οικογένειες.

Ο Ανδρέας είναι επίσης απαλλαγμένος από οιεσδήποτε αγκυλώσεις (κομματικών, μικροπολιτικών ή τοπικών συμφερόντων και υποχρεώσεων), παρουσιάζει σαφείς προτάσεις και σχέδιο διοίκησης.

Εν κατακλείδι ο κόσμος βλέπει στο πρόσωπο του Ανδρέα έναν επερχόμενο δήμαρχο που μπορεί να συνομιλήσει και να διεκδικήσει τόσο σε επίπεδο Υπουργείων, όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα