13.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΈκπληξη ή κοινό μυστικό το ΒΙΠΑ στο Πικέρμι;

Έκπληξη ή κοινό μυστικό το ΒΙΠΑ στο Πικέρμι;

Ερώτημα η αντίδραση του Συμβουλίου της Δ.Ε. Πικερμίου στην παγίδα ψήφισης πολεοδομικής μελέτης, χωρίς να την έχουν εξετάσει ενδελεχώς!

Κατά την προσφιλή τακτική «εξωραϊσμού», (για να μη χρησιμοποιήσουμε βαρύτερης σημασίας λέξη που αποτυπώνει ακριβέστερα την πρόθεση), των προς ψήφιση θεμάτων της δημοτικής αρχής Μπουρνούς, ο κατ’ επίφαση ανεξάρτητος πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Πικερμίου Θανάσης Αδαμόπουλος, φέρνει προς ψήφιση στη σημερινή συνεδρίαση την πολεοδομική μελέτη για την ένταξη στο σχέδιο του Πικερμίου, χωρίς να έχει σταλεί η εν λόγω μελέτη στους κοινοτικούς συμβούλους.

Γιατί άραγε;

Το τυράκι στη φάκα είναι η πολυπόθητη επιτέλους ένταξη του Πικερμίου στο σχέδιο πόλης. Η φάκα όμως βρίσκεται στο περιεχόμενο της μελέτης, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, περιλαμβάνει έκταση με ευρύ μέτωπο επί της Λεωφόρου Μαραθώνος ως Βιομηχανικό Πάρκο!

Δηλαδή το Πικέρμι του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου θ’ αποκτήσει βιομηχανική ζώνη, ενώ παλεύουμε ν’ αναδειχτεί ως τουριστικός δήμος με σπουδαία αρχαιολογικά και παλαιοντολογικά ευρήματα!

Εύγε στη διοίκηση Μπουρνούς και στον Θανάση Αδαμόπουλο! 

Κατά πάγια πρακτική τα ΒΙΠΑ-ΒΙΟΠΑ των δήμων, ορίζονται σε περιοχές εκτός κέντρου των πόλεων κάτι που δεν συμβαίνει στην περίπτωση του Πικερμίου. Βέβαια στο Πικέρμι υπάρχουν βιομηχανίες όπως η φαρμακοβιομηχανία ΕΛΠΕΝ, η αρτοποιία ELITE, με πρόσφατο το ΚΤΕΟ βαρέων οχημάτων, η εγκατάσταση του οποίου δημιούργησε μεγάλες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.

Προς τι άραγε η απόκρυψη των σχεδίων της προς ψήφιση μελέτης;

Μήπως επειδή μεταξύ των μελών του συμβουλίου υπάρχουν σύμβουλοι με εξειδικευμένες γνώσεις τόσο πολεοδομικές, όσο και περιβαλλοντικές, που δεν είναι διατεθειμένοι να λένε ΝΑΙ απλά και μόνο για είναι αρεστοί στην εξουσία;

Ερώτημα παραμένει πως ανέχεται κάτι τέτοιο ο Θανάσης Αδαμόπουλος γέννημα θρέμμα του Πικερμίου και πως θα αισθάνεται μελλοντικά όταν μεγάλο κομμάτι της πόλης του και μάλιστα στο πιο κεντρικό σημείο – Λεωφόρος Μαραθώνος – μετατραπεί σε ΒΙΟΠΑ;

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα