16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕκτός ελέγχου και με εν κρυπτώ μεθοδεύσεις ο Δήμαρχος υποθηκεύει το μέλλον...

Εκτός ελέγχου και με εν κρυπτώ μεθοδεύσεις ο Δήμαρχος υποθηκεύει το μέλλον του Πικερμίου

Εμείς στη "ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ", θέλουμε το Πικέρμι να γίνει πόλος έλξης και πρότυπο μιας βιώσιμης ανάπτυξης, εντασσόμενο ισότιμα και λειτουργικά στον εκσυγχρονισμό που επιτάσσει η εποχή μας.

Σάλο έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Πικερμίου η καθεστωτική νοοτροπία του Βαγγέλη Μπουρνούς να επιβάλλει την δική του άποψη, τη μία και μοναδική πραγματικότητα που κυριαρχεί στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, στερώντας τη δυνατότητα των κατοίκων να συνδιαμορφώσουν το μέλλον του τόπου κατοικίας τους.

Τρανό παράδειγμα τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν στη συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Πικερμίου που αφορούσε “Γνωμοδότηση περί έγκρισης Πολεοδομικής Μελέτης”.

Επί του θέματος παίρνει θέση ο υπ. δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ανδρέας Βασιλόπουλος που ήταν παρών στη συνεδρίαση.

Δελτίο τύπου δημοτικής παράταξης «Δύναμη Ανάπτυξης»
Ο υπ. Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ανδρέας Βασιλόπουλος, παρών και στη συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Πικερμίου που αφορούσε “Γνωμοδότηση περί έγκρισης Πολεοδομικής Μελέτης”, επιδιώκει να ανατρέψει τις μεθοδεύσεις Μπουρνούς που υπονομεύουν το μέλλον του Πικερμίου.
Για δεύτερη φορά οι μελετητές απουσίαζαν και ο κ. Μπουρνούς έγινε πολεοδόμος, αποτυγχάνοντας να εξηγήσει σημαντικά προβλήματα της μελέτης, με κυριότερο την μεθόδευση θεσμοθέτησης βιομηχανικής περιοχής (ΒΙ.ΠΕ), κυριολεκτικά μέσα στο κέντρο του οικισμού και επάνω στη Μαραθώνια διαδρομή.
Τεράστιες είναι επίσης οι ευθύνες του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Α. Αδαμόπουλου επί της ουσίας και επί της θεσμικής διαδικασίας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ενώ είναι ενδεικτικό το τραγελαφικό γεγονός, κοινοτική σύμβουλος, λόγω επαγγέλματος να δηλώνει άγνοια για το θέμα συζήτησης, ζητώντας “προκαταβολικά” συγνώμη για τυχόν προβλήματα που θα προκαλέσει η θετική της ψήφος.
Εμείς στη “ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ”, θέλουμε το Πικέρμι να γίνει πόλος έλξης και πρότυπο μιας βιώσιμης ανάπτυξης, εντασσόμενο ισότιμα και λειτουργικά στον εκσυγχρονισμό που επιτάσσει η εποχή μας.
Το Πικέρμι έχει ανάγκη από:

  • ένα βιώσιμο πολεοδομικό σχεδιασμό με σωστή ρυμοτομία, κοινόχρηστους χώρους συμβατούς με τις καθημερινές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας
  • προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, των παγκόσμιας σημασίας παλαιοντολογικών και αρχαιολογικών ευρημάτων και της Μαραθώνιας διαδρομής

Καλούμε ακόμη και τώρα την ύστατη στιγμή, τον Ε. Μπουρνούς, να επιτρέψει στους μελετητές να λάβουν υπόψη τους, τις παρατηρήσεις των κοινοτικών συμβούλων, των παρισταμένων δημοτικών συμβούλων και των πολιτών, που ζητάμε να εξαιρεθεί από το Πολεοδομικό Σχέδιο, μόνο ο χώρος που καταλαμβάνεται από την ΕΛΠΕΝ και όχι συλλήβδην, όλα τα παρακείμενα οικόπεδα που έχει αγοράσει η ΕΛΠΕΝ.

Καλούμε επίσης τον Ε. Μπουρνούς, να δώσει στη δημοσιότητα τους χάρτες, για να μπορούμε να προβούμε και σε άλλες παρατηρήσεις σχετικά με τη λειτουργικότητα του σχεδιαζόμενου οικισμού.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ!

Γραφείο Τύπου Δύναμης Ανάπτυξης

Δημοτική Παράταξη Ραφήνας Πικερμίου
Υπ. Δήμαρχος Ανδρέας Βασιλόπουλος
Τηλ. 210 8056325 – www.dynamianaptyxis.gr

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα