13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕπιστολική ψήφος Αθηνάς Πρόγιου στο Συμβούλιο της Δ.Ε. Πικερμίου – Η επιστολή...

Επιστολική ψήφος Αθηνάς Πρόγιου στο Συμβούλιο της Δ.Ε. Πικερμίου – Η επιστολή της δεν αναγνώστηκε

Α. Πρόγιου: Αντί της πολυσέλιδης μελέτης και των σχετικών σχεδίων, μας αποστείλατε μία σελίδα εισήγησης στην οποία δεν παρέχεται καμία συγκεκριμένη πληροφορία ώστε να γίνει κατανοητό το θέμα και πολύ περισσότερο τα περιεχόμενα της μελέτης.

Η Κοινοτική Σύμβουλος Αθηνά Πρόγιου δεν κατέστη δυνατόν να συμμετάσχει στην εξ’ αναβολής συνεδρίαση του συμβουλίου της Δ.Ε. Πικρμίου, λόγω ανειλημμένων εργασιακών υποχρεώσεών της στο εξωτερικό.

Ως εκ τούτου απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο του Κ.Σ. Θανάση Αδαμόπουλο, στην οποία αναφέρει δύο παραμέτρους:

Στην πρώτη διαμαρτύρεται για την αποστολή μιας μόνο σελίδας εισήγησης και ζητά την πολυσέλιδη μελέτη με τα σχετικά σχέδια, ώστε να γίνει κατανοητό το θέμα.

«Καλείτε, τονίζει, ακόμη και τους Κοινοτικούς Συμβούλους που, λόγω επιστημονικού υποβάθρου είναι εξοικειωμένοι με τέτοιες μελέτες, όπως εγώ, να ψηφίσουν χωρίς δυνατότητα να γνωρίζουν το θέμα» και ζητά την αναβολή ώστε να μελετηθεί ενδελεχώς μια τόσο σοβαρή υπόθεση όπως η ένταξη στο σχέδιο του Πικερμίου.

Στην δεύτερη επισημαίνει:

«Στην περίπτωση που δεν προβείτε στην αναβολή της συνεδρίασης, καταθέτω για τους παραπάνω λόγους την αρνητική μου ψήφο και ζητώ η παρούσα επιστολή να συμπεριληφθεί στα επίσημα πρακτικά της συνεδρίασης.

Αναλυτικά η επιστολή της κας Πρόγιου, η οποία κατά πάγια τακτική Μπουρνούς και συνοδοιπόρων του δεν διαβάστηκε καν.

Προς Πρόεδρο και μέλη Κοινοτικού Συμβουλίου Πικερμίου

Κύριε Πρόεδρε,

Πληροφορηθήκαμε από την αποστολή της ημερήσιας διάταξης της αυριανής μας συνεδρίασης, Παρασκευή 26/1/22, ότι καλούμαστε να γνωμοδοτήσουμε για το πολύ σοβαρό θέμα της  ανάρτησης της Πολεοδομικής Μελέτης και Πράξης Εφαρμογής του Πικερμίου.

Αντί της πολυσέλιδης μελέτης και των σχετικών σχεδίων, μας αποστείλατε μία σελίδα εισήγησης στην οποία δεν παρέχεται καμία συγκεκριμένη πληροφορία ώστε να γίνει κατανοητό το θέμα και πολύ περισσότερο τα περιεχόμενα της μελέτης.

Επομένως, καλείτε ακόμη και τους Κοινοτικούς Συμβούλους που, λόγω επιστημονικού υποβάθρου είναι εξοικειωμένοι με τέτοιες μελέτες, όπως εγώ, να ψηφίσουν χωρίς δυνατότητα να γνωρίζουν το θέμα.

Επιπροσθέτως, η σημαντικότητα του θέματος επιβάλει εμπεριστατωμένη ενημέρωση από τους μελετητές η οποία να συμπεριλαμβάνει και τους δημότες και τους φορείς που τους εκπροσωπούν. Αντιθέτως, βλέπουμε ότι αν και η συγκεκριμένη μελέτη εκκρεμεί από το 1995 (γιατί άραγε;), σπεύδουμε να την αναρτήσουμε με συνοπτικές διαδικασίες, κατά την προσφιλή στην δημοτική αρχή τακτική, αγνοώντας τους δημοκρατικούς κανόνες και, δυστυχώς υποτιμώντας την νοημοσύνη μας.

Με βάση τα παραπάνω και εάν ενδιαφέρεστε για τη σωστή λειτουργία του Κοινοτικού Συμβουλίου και τη σωστή ανάπτυξη του οικισμού Πικερμίου, σας καλώ να αναβάλετε την συνεδρίαση της Παρασκευής, καθώς η παρουσία όποιων παραστούν θα είναι μόνο προσχηματική και άνευ ουσίας.

Επίσης σας καλώ να μας στείλετε ΑΜΕΣΑ σε ηλεκτρονική μορφή τη μελέτη για να έχουμε το χρόνο να την μελετήσουμε και μετά να διοργανώσουμε ως Κοινοτικό Συμβούλιο Πικερμίου ενημερωτική εκδήλωση με την παρουσία των μελετητών των ενδιαφερόμενων πολιτών. Μετά από αυτά τα βήματα θα είμαστε ώριμοι να ψηφίσουμε όπως επιτάσσει η λογική και η συμμόρφωση με τις προβλεπόμενες δημοκρατικές διαδικασίες.

Στην περίπτωση που δεν προβείτε στην αναβολή της συνεδρίασης, καταθέτω για τους παραπάνω λόγους την αρνητική μου ψήφο και ζητώ η παρούσα επιστολή να συμπεριληφθεί στα επίσημα πρακτικά της συνεδρίασης.

Με εκτίμηση

Αθηνά Πρόγιου

Κοινοτική Σύμβουλος

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα