19.3 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕνέργειες για τη συντήρηση των σχολικών κτηρίων του Δήμου Μαραθώνα

Ενέργειες για τη συντήρηση των σχολικών κτηρίων του Δήμου Μαραθώνα

ΠΡΟΣ: Δήμο Μαραθώνα

  1. Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
  2. κ.κ. Αντιδημάρχους
  3. Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Μαραθώνα

Θέμα: Ενέργειες για τη συντήρηση των σχολικών κτηρίων του Δήμου Μαραθώνα

Σε εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας στις 28/4/2023, το οποίο και επισυνάπτουμε, αναφέρεται:

Οι Περιφερειακοί Διευθυντές/τριες, οι Διευθυντές/τριες Π.Ε., οι Διευθυντές/τριες και οι Προϊστάμενοι/ες των σχολικών μονάδων οφείλουν να συνεργάζονται με τους αρμόδιους φορείς (Τοπική Αυτοδιοίκηση κτλ.), ώστε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να έχουν διασφαλιστεί οι κατάλληλες συνθήκες (κτιριακές υποδομές, ασφάλεια, αισθητική και υγιεινή χώρων, εξοπλισμός) για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων. Πριν την ολοκλήρωση του διδακτικού έτους 2022-2023, σε συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων, καταγράφονται τα προβλήματα, που αφορούν στην υλικοτεχνική υποδομή της σχολικής μονάδας και διαβιβάζονται στην αρμόδια υπηρεσία του οικείου Δήμου και στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να έχουν διασφαλιστεί οι κατάλληλες συνθήκες λειτουργίας τους (κτιριακές υποδομές, ασφάλεια, αισθητική και υγιεινή χώρων, εξοπλισμός).

Με βάση τα παραπάνω, ήδη γνωστά εδώ και χρόνια, οι Δήμοι καλούνται να αναλαμβάνουν τη συντήρηση των σχολικών κτηρίων αλλά και να διασφαλίζουν όλες εκείνες τις συνθήκες προκειμένου τα παιδιά μας να φοιτούν σε ασφαλή και όμορφα κτήρια. Η Ένωση Γονέων του Δήμου μας αλλά και πολλοί Σύλλογοι Γονέων της περιοχής έχουν καταθέσει δεκάδες αιτήματα προς το Δήμο για το σκοπό αυτό. Η απάντηση του Δήμου (όταν αυτή δίνεται και μάλιστα σχεδόν πάντα προφορικά!) είναι ότι δεν υπάρχει δήθεν το απαιτούμενο προσωπικό ή ότι δεν επαρκούν τα χρήματα. Αυτό βέβαια γίνεται συνειδητά από μέρους σας, γιατί εφαρμόζετε κατά γράμμα την κυβερνητική πολιτική και προσπαθείτε να «εκπαιδεύσετε» τους γονείς ώστε να βάζουν το χέρι στην τσέπη και να απευθύνονται σε δήθεν ευεργέτες ή και οι ίδιοι να βοηθούν «εθελοντικά» στη συντήρηση των σχολικών κτηρίων για το καλό των παιδιών τους.

Δεν θα ανεχτούμε να τρέχετε παραμονές εκλογών να «μπαλώνετε» τρύπες και να καμώνεστε ότι τάχα μου «τα σχολεία είναι προτεραιότητά μας». Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα απαιτεί εδώ και τώρα να παρθούν μέσα στο καλοκαίρι όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε το Σεπτέμβρη να είναι τα σχολεία των παιδιών μας έτοιμα να τα δεχτούν με ασφάλεια. Να εξασφαλισθούν τώρα τα κονδύλια και το ανάλογο προσωπικό για το σκοπό αυτό.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Νίκος Στεφανίδης

Κώστας Φαρμάκης

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα