17.9 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕθελοντική περιβαλλοντική δράση καθαρισμού καθαρισμού βυθού στις Μαρίκες

Εθελοντική περιβαλλοντική δράση καθαρισμού καθαρισμού βυθού στις Μαρίκες

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι βρέθηκαν ασβέστης και μπαταρίες, δύο πολύ επικίνδυνα απορρίμματα τα οποία κυριολεκτικά ερημώνουν τον βυθό και καταστρέφουν την Ποσειδωνία η οποία απορροφά Διοξείδιο του άνθρακα και εκλύει οξυγόνο σε πολύ μεγαλύτερη έκταση από ότι τα δέντρα.

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου σε συνεργασία με τον ΟΛΡ, τη μη κερδοσκοπική εταιρεία MEPP ΑΜΚΕ και την επιτροπή «Βιώσιμο Περιβάλλον», στο πλαίσιο των δράσεων για το επικείμενο Posidonia Festival Rafina 2023, διοργάνωσαν μια εντυπωσιακή όσο και ουσιαστική εθελοντική περιβαλλοντική παρέμβαση για τον καθαρισμό του βυθού στην παραλία Μαρίκες.

Παρουσία μελών της Διοίκησης του Δήμου μας, του Δημάρχου κ. Ευάγγελου Μπουρνούς καθώς και του Λιμενικού, ομάδα 10 εξειδικευμένων δυτών με επικεφαλής τον κ. Τάσο Χάλαρη (προπονητής της Εθνικής ομάδας ψαροντούφεκου σε Ελλάδα και Ομάν, CEO της MEPP) «σάρωσαν» σε απόλυτα ασφαλείς συνθήκες  από άκρη σε άκρη τον βυθό στις Μαρίκες, σε βάθος πέντε (5) έως είκοσι (20) μέτρων, και ειδικά στα σημεία όπου φύεται η Ποσειδωνία.

Τα αποτελέσματα του ομολογουμένως δύσκολου εγχειρήματος, καθώς χρειάζεται ειδική εκπαίδευση για την ανάσυρση μεγάλων αντικειμένων από τον βυθό, ήταν από εντυπωσιακά έως τρομοκρατικά όσον αφορά στο μέγεθος της ανθρώπινης αναλγησίας.

Ανασύρθηκαν ελαστικά αυτοκινήτων, ποδήλατα, οικοδομικά υλικά και κάθε είδους απορριμμάτων. Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι βρέθηκαν ασβέστης και μπαταρίες, δύο πολύ επικίνδυνα απορρίμματα τα οποία κυριολεκτικά ερημώνουν τον βυθό και καταστρέφουν την Ποσειδωνία η οποία απορροφά Διοξείδιο του άνθρακα και εκλύει οξυγόνο σε πολύ μεγαλύτερη έκταση από ότι τα δέντρα.

Η δράση ολοκληρώθηκε με την αποκομιδή των απορριμμάτων από φορτηγό του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου ενώ υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί με ανάλογες παρεμβάσεις και στο μέλλον.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα