24 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΦαύλος κύκλος η λειτουργία ή μη του ΧΥΤ Γραμματικού

Φαύλος κύκλος η λειτουργία ή μη του ΧΥΤ Γραμματικού

Σε πονοκέφαλο εξελίσσονται τα σκουπίδια για την Αττική μετά την ολοκλήρωση ζωής του κυττάρου της Φυλής, χωρίς εν τω μεταξύ όλα αυτά τα χρόνια να έχει προχωρήσει ούτε η διαχείριση απορριμμάτων, ούτε φυσικά η εξεύρεση κατάλληλων χώρων για την απόθεση των υπολειμμάτων. Βάση τούτων αναμενόμενη η διαμάχη μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και δήμου Μαραθώνα για την λειτουργία ή μη του καθόλα έτοιμου ΧΥΤ στο Γραμματικό.

Μετά την πρόσφατη απόφαση του ΠΕ.ΣΥ. περί δοκιμαστικής λειτουργίας του ΧΥΤ Γραμματικού, ο δήμαρχος Μαραθώνα απέστειλε ανοικτή επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Αττικής όπου συνοπτικά αναφέρει:

Σας καλούμε να ανακαλέσετε στην αμέσως επόμενη συνεδρίασή σας την τελευταία απόφαση. Σε κάθε περίπτωση σας διαβεβαιώνω ως Δήμαρχος Μαραθώνος ότι ούτε ποτέ θα συμφωνήσουμε ούτε θα επιτρέψουμε τη λειτουργία ΟΕΔΑ στον ιστορικό μας δήμο. Σας καλούμε σε διάλογο προκειμένου, όχι να διορθώσουμε ένα λάθος, αλλά να αποτρέψουμε ένα έγκλημα.

Σε απάντηση ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δίνει:

Εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής να απαντήσουν άμεσα και τεκμηριωμένα στις ενστάσεις του Δήμου Μαραθώνα  για το Γραμματικό. Αν το έργο είναι παράνομο, θα ακυρωθεί και οι υπεύθυνοι θα πάνε στον εισαγγελέα, ισχυριζόμενος ότι «Υπηρετούμε μόνον το συμφέρον των πολιτών της Αττικής».

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα