17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΌταν σπέρνεις ανέμους θερίζεις θύελλες

Όταν σπέρνεις ανέμους θερίζεις θύελλες

Σε δεινή θέση βρίσκεται ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου ο οποίος αναγκάστηκε, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες μας, να δηλώσει αδυναμία εκτέλεσης σχετικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων, μετά την καταψήφιση για 2η φορά απ’ τις παρατάξεις της μειοψηφίας σχετικό του αίτημα για ανάθεση της αποκομιδής σε ιδιώτες.

Παρά την προσπάθεια του κου Φιλίππου να ρίξει την ευθύνη στις πλάτες του προκατόχου του που κατά την άποψη Φιλίππου, του κληροδότησε το πρόβλημα, εν τούτοις ο τ. δήμαρχος κος Σωφρόνης επιμένει ότι άφησε αρκετά μηχανήματα ώστε να μπορεί να γίνεται άνετα η αποκομιδή (βλέπε ολοκαίνουργο κλαδοτεμαχιστή) , αλλά δεν μπορεί να συναινέσει και σε δεύτερη απ’ ευθείας ανάθεση για την αποκομιδή των απορριμμάτων από ιδιώτες, που είναι ούτως ή άλλως παράνομη, καθώς έχει γίνει ήδη μία αρχές του καλοκαιριού εποχή που παρουσιάζεται και έξαρση του προβλήματος λόγω αύξησης του πληθυσμού.

Η μάλλον αδιάφορη για πολλούς παρέμβαση της δημοτικής συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Μαρίας Κόλλια ότι ιδιώτες μάζευαν σκουπίδια υποστηριζόμενοι από μηχανήματα του δήμου με το ερώτημα αν και πως θα πληρωθούν, δεν μπορεί να περάσει ασχολίαστη, αφού ήδη στα πολιτικά πηγαδάκια της περιοχής συζητιέται ότι η επιμονή Φιλίππου να επαναφέρει το θέμα της ανάθεσης αποκομιδής απορριμμάτων από ιδιώτες, έχει άμεση σχέση με όσα ανέφερε η κα Κόλλια.

Πληθαίνουν επίσης τα τιτιβίσματα για τα συνεχή ταξίδια του αντιδημάρχου καθαριότητας στα Τρίκαλα και τις Βρυξέλλες για παρακολούθηση αντίστοιχων συνεδρίων σχετικά με την Τ.Α. με έξοδα του δημοτικού κορβανά φυσικά, όταν ο δήμος πνίγεται στα σκουπίδια όπως διατείνεται ο δήμαρχος. Όταν λείπει ο καθ’ ύλη υπεύθυνος πώς να λειτουργήσει σωστά η υπηρεσία καθαριότητας; αναρωτιούνται.

Συμπερασματικά να πούμε ότι ο κος Φιλίππου βάσισε την προεκλογική του καμπάνια επιτιθέμενος εναντίον του κύριου αντιπάλου του Γιώργου Σωφρόνη με επίκεντρο τα σκουπίδια και τώρα απολαμβάνει τα επίχειρα του λαϊκισμού του, όταν επιπροσθέτως δεν διέθετε έτοιμο σχέδιο διαχείρισης του κρίσιμου αυτού θέματος όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος. Όπως λέει ο σοφός λαός: Έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες!

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα