25.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΓια το θεαθήναι η ύπαρξη του Κοινοτικού Συμβουλίου Πικερμίου – Ντροπή για...

Για το θεαθήναι η ύπαρξη του Κοινοτικού Συμβουλίου Πικερμίου – Ντροπή για τον πρόεδρο

Να τονιστεί ότι η όποια απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου είναι σκέτη κοροϊδία αφού έρχεται μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου κι όχι πριν όπως επιβαλλόταν

Η ελαφρότητα αντιμετώπισης σοβαρών θεμάτων, όπως η Γνωμοδότηση επί της Μ.Π.Ε. για την  «ΜΕΛΕΤΗ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ – ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΡΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ», απ’ το κοινοτικό συμβούλιο Πικερμίου με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο Θανάση Αδαμόπουλο, αποδεικνύεται απ’ τον τρόπο που ζητείται ή μάλλον απαιτείται η απόφαση επί του θέματος, όχι με συζήτηση διά ζώσης, αλλά μέσω τηλεφωνικής επαφής με τους συμβούλους.

Παράλληλα πρέπει να τονιστεί ότι η όποια απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου, εν προκειμένω για το θεαθήναι, αφού έρχεται μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου κι όχι πριν όπως επιβαλλόταν, είναι σκέτη κοροϊδία για το θεσμό που υπηρετεί ο κος Αδαμόπουλος, ο οποίος καρπούται την πλέμπα της μαριονέτας στο θέατρο του παραλόγου που έχει στήσει ο τοπάρχης Μπουρνούς.

Ακολουθεί η πρόσκληση Αδαμόπουλου κι η απάντηση των Κοινοτικών Συμβούλων που αρνούνται σθεναρά να γίνουν πιόνια οποιασδήποτε επιβουλής εναντίον του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

Τα συμπεράσματα δικά σας αγαπητοί/ες αναγνώστες      

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 5ης     Συνεδρίασης

     ΣΕ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Πικερμίου  σας καλεί σύμφωνα, σύμφωνα με το αρ.78 Ν.4954/2022 (ΦΕΚ 136/Α’/9-7-22) καθώς και το υπ’ αρ. 46731/13-7-2022 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, με θέμα «Γνωστοποίηση διατάξεων των άρθρων 41, 78 και 74 του ν. 4954/2022 (Α΄136)» αναφορικά με τους τρόπους λήψης αποφάσεων των συλλογικών οργάνων των δήμων και των διοικητικών συμβουλίων των εποπτευόμενων νομικών τους προσώπων, σε διά περιφοράς κατεπείγουσα συνεδρίαση, την Πέμπτη  18 Μαΐου 2023 και ώρα 18.00-19.00 (με ψηφοφορία κι ενημέρωση των μελών μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας),  προκειμένου να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση για το παρακάτω θέμα:

1) Λήψη απόφασης περί  Γνωμοδότηση επί της Μ.Π.Ε. για την  «ΜΕΛΕΤΗ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ – ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΡΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ».

Το θέμα τίθεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος λόγω λήξης της προθεσμίας έως  την Δευτέρα 22 Μαΐου 2023.

Ο  Πρόεδρος του ΣΚΠ                                                                                                     Αδαμόπουλος Αθανάσιος

Απάντηση των Κοινοτικών Συμβούλων Αθηνάς Πρόγιου και Κωνσταντίνου Κυριαζή

Πικέρμι, 18 Μαΐου 2023

Κύριε Πρόεδρε,

Σχετικά με το θέμα της σημερινής συνεδρίασης, και έχοντας διατρέξει τη ΜΠΕ της  «ΜΕΛΕΤΗΣ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ – ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΡΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ», έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής, τα οποία και παρακαλούμε να συμπεριληφθούν στα πρακτικά:

  1. Η ΜΠΕ περιγράφει διάφορες μεθόδους βάσει των οποίων θα διεξαχθεί η διευθέτηση των ρεμάτων, κάποιες εκ των οποίων δεν είναι περιβαλλοντικά αποδεκτές και οι οποίες εν πολλοίς έχουν πιά εγκαταλειφθεί στην Ελλάδα και αλλού.
  2. Η ΜΠΕ δεν περιλαμβάνει όρους και προϋποθέσεις βάσει των οποίων θα επιλεγούν οι μέθοδοι αυτές και σε ποια έκταση.
  3. Ο Δήμος αποδέχθηκε μια μελέτη, χωρίς προηγούμενη απόφαση του Κ.Σ. Πικερμίου, η οποία θέτει σε κίνδυνο το οικοσύστημα, συνεχίζοντας και επεκτείνοντας το καταστροφικό έργο που συντελείται στο Μεγάλο Ρέμα της Ραφήνας.
  4. Η υιοθετηθείσα διαδικασία για τη ΜΠΕ είναι άκυρη, δεδομένου ότι δεν υπήρξε δημόσια διαβούλευση, διαδικασία υποχρεωτική βάσει της νομοθεσίας.

Βάσει των ανωτέρω, καταψηφίζουμε τη ΜΠΕ. Συμφωνούμε με την κατασκευή υποδομών αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα συνηγορήσουμε στην υποβάθμιση και καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος με επικίνδυνες, άκυρες και παράνομες πρακτικές.

Με εκτίμηση,

Αθηνά Πρόγιου – Κωνσταντίνος Κυριαζής

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα