Μετά τα πυρά Μπουρνούς – Βασιλόπουλου Τσεβά για αναβολή συμβουλίου λόγω μη απαρτίας, εναντίον η σκυτάλη περνά στον Σπύρο Λουκάτο που αναφέρει:
«Πόσο μικρός μπορεί να φτάσει να γίνει κάποιος ακόμα και αν είναι δήμαρχος.
Από το τελευταίο συμβούλιο πριν 20 μέρες γνώριζε η δημοτική αρχή ότι θα έλειπαν πλήθος συμβούλων τον Αύγουστο και είχε μάλιστα συζητηθεί και ζητηθεί να γίνει το συμβούλιο με δυνατότητα να μπορούν οι σύμβουλοι να συμμετέχουν και εξ αποστάσεως ηλεκτρονικά.
Ο νόμος δίνει την δυνατότητα αυτή καθώς υποχρεώνει την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να κάνει 1 συμβούλιο υποχρεωτικά δια ζώσης το μήνα το οποίο άνετα θα μπορούσε να είναι το επόμενο του Αυγούστου μετά το 15Αυγούστο.
Η δημοτική αρχή βέβαια δεν το έκανε γιατί δεν την ενδιαφέρει να λειτουργήσει και να διοικήσει αυτή την πόλη αλλά το μόνο που την νοιάζει είναι να ρίξει την ευθύνη αλλού, να ψάχνει άλλοθι και να κατηγορεί με τις ασυναρτησίες της πάντα κάποιον άλλο.
Φτάνει πια με την μετατόπιση ευθυνών, αν ήθελες να κάνεις συμβούλιο δήμαρχε ήξερες τον τρόπο απλά ήθελες ακόμα μία φορά να δημιουργήσεις ένα από τα μονίμως αποτυχημένα επικοινωνιακά σου, σόου μπας και πετάξεις πάλι την μπάλα στην εξέδρα και βάλεις τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι».





