18.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΙ. Σμέρος: «Να σταματήσει η βάναυση κακοποίηση της Πεντέλης- Όχι σε νέο...

Ι. Σμέρος: «Να σταματήσει η βάναυση κακοποίηση της Πεντέλης- Όχι σε νέο περιβαλλοντικό έγκλημα»

Τη στήριξη του δηλώνει ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, Γιάννης Σμέρος στην απόφαση του Δήμου Διονύσου κατά της δημιουργίας λατομείων στο Πεντελικό Όρος.

Συμμετείχε μάλιστα στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου στις 4 Μαρτίου 2022 το οποίο εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα που αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι θα «αγωνιστούν με κάθε πρόσφορο και δυναμικό τρόπο για την προστασία ενός από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου στην Αττική αλλά και για το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα στη ζωή και στο μέλλον των παιδιών…».

Η παρέμβαση του Γιάννη Σμέρου:

“Το Πεντελικό όρος έχει βάναυσα κακοποιηθεί από λατομεία, μεγάλες πυρκαγιές και οικιστικές πιέσεις τις τελευταίες δεκαετίες. Είναι απαράδεκτο να επιτρέψει η κυβέρνηση να υποστεί περαιτέρω περιβαλλοντική υποβάθμιση η περιοχή και ευρύτερα η Ανατολική Αττική. Πρέπει επιτέλους να υλοποιηθεί το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθηνών για την προστασία και ανάδειξη του Πεντελικού Όρους, με βάση πρόγραμμα ανάκτησης ανενεργών λατομείων. Η περιβαλλοντική αποκατάσταση και η ανάδειξη του Πεντελικού όρους σε χώρο πολιτισμού και αθλητισμού αποτελεί πάγιο αίτημα μας. Το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ είναι τα εργαλεία που μπορούν να αξιοποιηθούν για την χρηματοδότηση αυτών των έργων.

Στηρίζω το ψήφισμα και συντάσσομαι στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας, για να σταματήσει το περιβαλλοντικό έγκλημα στο «τραυματισμένο» βουνό της Πεντέλης. Σε αυτόν τον αγώνα συντασσόμαστε όλοι μαζί ενωμένοι.”

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα