19.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣε μαζικό τάφο θάβει τους νεκρούς της η πολιορκούμενη Μαριούπολη

Σε μαζικό τάφο θάβει τους νεκρούς της η πολιορκούμενη Μαριούπολη

Με τα νεκροτομεία να έχουν γεμίσει και πολλά πτώματα να κείτονται στους δρόμους, δημοτικοί υπάλληλοι της πολιορκούμενης Μαριούπολης στην Ουκρανία θάβουν τους νεκρούς σε μαζικό τάφο εν μέσω των ρωσικών βομβαρδισμών.

Χωρίς χρόνο για απόδοση τιμών, οι υπάλληλοι σταυρώνουν βιαστικά τους νεκρούς πριν τους σπρώξουν σε μια τάφρο μήκους 25 μέτρων που ανοίχτηκε σε νεκροταφείο στο κέντρο της πόλης, μεταδίδει τo Associated Press.

Πολλά πτώματα μεταφέρονται στο νεκροταφείο τυλιγμένα σε χαλιά ή πλαστικές σακούλες. Σαράντα έφτασαν την Τρίτη και ακόμα 30 την Τετάρτη –κάποιοι ήταν στρατιώτες, άλλοι πολίτες που σκοτώθηκαν από τα ρωσικά πυρά ή πέθαναν από φυσικά αίτια εν μέσω πολέμου.

Κανένας συγγενής δεν είναι παρών για τις βιαστικές κηδείες.

Βλήματα όλμου έπεσαν στο νεκροταφείο την Τρίτη και οδήγησαν σε προσωρινή διακοπή των μακάβριων εργασιών. Οι αρχές της πόλης ελπίζουν να κλείσουν τον μαζικό τάφο την Πέμπτη, αν οι βομβαρδισμοί σταματήσουν για αρκετή ώρα.

Στις πύλες του νεκροταφείου, μια γυναίκα ρωτά αν η μητέρα της κατέληξε στην τάφρο. Είχε αφήσει το πτώμα της έξω από νεκροτομείο της πόλης τρεις μέρες νωρίτερα, με μια χάρτινη ετικέτα που έγραφε το όνομά της.

Ο υπάλληλος απαντά καταφατικά στη γυναίκα, η οποία προτίμησε να μην κατονομαστεί.

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατήγγειλε ότι η Ρωσία βομβάρδισε μαιευτήριο στη Μαριούπολη με αποτέλεσμα να καταπλακωθούν αρκετά άτομα.

Τα θύματα της επίθεσης πιθανότατα θα καταλήξουν στην ίδια τάφρο.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα