16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΙσίδωρος Μάδης: Ένας οραματιστής δήμαρχος για την Παιανία και τα Γλυκά Νερά

Ισίδωρος Μάδης: Ένας οραματιστής δήμαρχος για την Παιανία και τα Γλυκά Νερά

Για τον δήμαρχο Παιανίας Ισίδωρο Μάδη μικρή σημασία έχει το ομολογουμένως μεγάλο ποσό χρηματοδότησης απ’ το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» που προορίζεται για το δήμο, σε αντίθεση με το μεγαλεπήβολο όραμα που έχει για ένα πράσινο δήμο, με έργα υποδομών και ψηφιακά αναβαθμισμένο, που πρέπει οπωσδήποτε να υλοποιηθεί.

Το όραμά του αυτό, που θα δώσει νέα πνοή σ’ ένα δήμο που επί χρόνια μένει στάσιμος, μεταφράζεται στα 13 έργα – ο Σιδέρης Μάδης δεν είναι προληπτικός – που υπέβαλλε για χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Έργα υποδομών, καθημερινότητας, αναβάθμισης της ποιότητας ζωής, περιβαλλοντικού χαρακτήρα κ.ά. που συνθέτουν τη νέα πραγματικότητα που ο δήμαρχος επιθυμεί  για την Παιανία και τα Γλυκά Νερά, τα οποία περιλαμβάνουν:

  1. Προμήθεια Συστημάτων Τηλεμετρίας Δικτύου Ύδρευσης και Ελέγχου Καταναλώσεων Δήμου Παιανίας
  2. Βελτίωση της Ενεργειακής Απόδοσης και Εξοικονόμηση Ενέργειας Υποδομών Ύδρευσης Δήμου Παιανίας
  3. Δημιουργία Γωνιών Ανακύκλωσης /  Προμήθεια απορριμματοφόρου οχήματος με γερανό ανύψωσης για την ενίσχυση προγράμματος ΔσΠ / Δράσεις ενημέρωσης, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης.
  4. Ανάπτυξη της υπαίθρου – Αγροτική Οδοποιία Δήμου Παιανίας
  5. Έργο ανάπλασης παραρεματίου περιοχής του ρέματος Επισκοπής Δήμου Παιανίας /Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού αστικής ανάπλασης  παραρεματίου περιοχής του ρέματος Επισκοπής Δήμου Παιανίας /Δράσεις ενημέρωσης, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης.
  6. Ανέγερση 6θέσιου σχολείου για τις ανάγκες του 5ου Δημοτικού Παιανίας / Προμήθεια εξοπλισμού 5ου Δημοτικού Σχολείου Παιανίας
  7. Ψηφιακή ΥΔΟΜ. Ψηφιακή Διαχείριση Αρχείου ΥΔΟΜ και ΟΠΣ – Πολεοδομικών Αδειών. Ψηφιακές Υπηρεσίες προς τους Πολίτες / Ολοκληρωμένες & Απομακρυσμένες Ψηφιακές Υπηρεσίες Εξυπηρέτησης και Αμφίδρομης Ενημέρωσης – Επικοινωνίας Δημότη και Επιχειρήσεων “e-paiania”
  8. Επιτήρηση εγκαταστάσεων ευθύνης του Δήμου Παιανίας με ηλεκτρονικά μέσα/Συστήματα Έξυπνης Διάβασης Πεζών (7 Διαβάσεις) /ΠΑΙΑΝΙΑ: Ένας Τουριστικός Προορισμός στην Ανατολική Αττική/Σύστημα Ευφυούς Απομακρυσμένης Συνεργασίας (I.R.C.S)
  9. Ωρίμανση έργου κατασκευής Πολιτιστικού Κέντρου  στο ΟΤ 48, στη Δημοτική Ενότητα Παιανίας του Δήμου Παιανίας / Ωρίμανση έργου κατασκευής Πολιτιστικού Κέντρου  στο ΟΤ 48, στη Δημοτική Ενότητα Γλυκών Νερών του Δήμου Παιανίας
  10. Συντήρηση και επισκευή αθλητικού χώρου επί της οδού Αττικής του Δήμου Παιανίας (Αρ. Μελ. 3/2021)/Συντήρηση και επισκευή του 1ου Δημοτικού Παιανίας και του 1ου Γυμνασίου – Λυκείου Γλυκών Νερών του Δήμου Παιανίας (Αρ. Μελ. 4/2021)
  11. Προμήθεια Οχημάτων και Φορτιστών στο Δήμο Παιανίας (Προμήθεια Εξοπλισμού)/Έργα σύνδεσης, μεταφοράς, αποκατάστασης δικτύων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας στο Δήμο Παιανίας» (ΟΚΩ)
  12. Εκπόνηση Προγράμματος Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου Κρίσιμων Υποδομών του Δήμου Παιανίας
  13. Ανάπτυξη Ψηφιακών Εφαρμογών και Δράσεων για την ανάδειξη της Συνεισφοράς των Μεσογειτών στον Απελευθερωτικό Αγώνα

Σύμφωνα με δηλώσεις του κου Μάδη:

«Καταθέσαμε συνολικά 13 προτάσεις που στο σύνολό τους αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη και τον εκσυγχρονισμό του δήμου μας ο οποίος δυστυχώς έχει μείνει πίσω. Επέλεξα να ρίξω το βάρος σε έργα υποδομών όπως σχολεία αλλά και στην ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων που όσο παράξενο και αν φαντάζει σε κάποιους, ο Δήμος Παιανίας δεν διαθέτει. Μεταξύ άλλων καταθέσαμε προτάσεις για νέο σχολείο, δημοτική συγκοινωνία, ψηφιοποίηση αλλά και τη δημιουργία ενός πλήρους οδηγού προβολής της περιοχής μας με έμφαση στον τουρισμό, τον πολιτισμό και τις επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» είναι η μεγάλη ευκαιρία για τον Δήμο Παιανίας να καλύψει το χαμένο έδαφος και να εξελιχθεί σε μια σύγχρονη πόλη».

Εμείς επιλέγουμε ν’ ασχοληθούμε με κάθε έργο ξεχωριστά, ιδίως με ορισμένα εξ’ αυτών που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πρέπει να παρουσιαστούν λεπτομερώς.

Μείνετε συντονισμένοι…

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα