18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDJason Carow: Έζησα τη φωτιά – Ζω την αδιαφορία του δήμου –...

Jason Carow: Έζησα τη φωτιά – Ζω την αδιαφορία του δήμου – Εμπιστεύομαι τον Ανδρέα Βασιλόπουλο

Ι. Κάροου την ημέρα της φονικής φωτιάς: Είδα ένα μικρό άσπρο αυτοκίνητο που ερχόταν από αριστερά (στην Μαραθώνος) απ’ τη μεριά του Ματιού και το μόνο που σκέφτηκα ήταν “δεν θα πεθάνω μόνος”.

Συγκλονίζει ο Ιάσων Κάροου πυρόπληκτος κάτοικος του Ν. Βουτζά, με την αφήγηση των γεγονότων της αποφράδας Δευτέρας του Ιουλίου 2018, όταν σώθηκε από θαύμα απ’ τη φονική φωτιά.

«Όταν έφυγε το πυροσβεστικό που βρισκόταν κοντά στο σπίτι μου αποφάσισα να φύγω κι εγώ» αφηγείται «Βρέθηκα στην είσοδο του Ν. Βουτζά. Ούτε ξέρω πως έφθασα ανάμεσα σε φωτιές και καπνούς. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι είδα ένα μικρό άσπρο αυτοκίνητο που ερχόταν από αριστερά (στην Μαραθώνος) απ’ τη μεριά του Ματιού και το μόνο που σκέφτηκα ήταν “δεν θα πεθάνω μόνος”. Το είχα σίγουρο ότι θα πεθάνω. Στάθηκα τυχερός επειδή έστριψα δεξιά κι όχι αριστερά προς τη θάλασσα».

Αναφέρει επίσης την αδιαφορία του δήμου στις ανάγκες του ως πυρόπληκτος όταν θέλησε απλά να καθαρίσει απ’ τα μπάζα του καμένου σπιτιού του, που έφραζαν το υπόγειο και ήταν το μόνο κατοικήσιμο τμήμα.

Εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον π. Νικόλαο του ναού της Αναλήψεως στη Διασταύρωση που στάθηκε κοντά στις υλικές και ψυχικές ανάγκες των πυροπλήκτων. Εξηγεί ότι όλη αυτή η περιπέτεια τον έκανε ν’ ασχοληθεί με τα κοινά. Κατηγορεί την διοίκηση Μπουρνούς για αναλγησία απέναντι στους πυρόπληκτους. Τονίζει ότι διαθέτει άφθονο φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει την ασέβεια προς αυτούς. Υπενθυμίζει ότι είναι υπόδικος για το χαμό 104 συμπολιτών, δεν δείχνει μεταμέλεια, αντίθετα διασκεδάζει συχνά με την αυλή που τον περιτριγυρίζει.

Τέλος αναλύει τους λόγους που εμπιστεύεται τον Ανδρέα Βασιλόπουλο και συντάσσεται μαζί του, παρόλο ότι του «κάκιωσε» όταν στήριξε την διοίκηση Μπουρνούς. Ωστόσο γνωρίζοντάς τον καλύτερα διαπίστωσε ότι είναι ο μόνος που θέλει και μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν το δήμο.

Αυτά κι άλλα πολλά ενδιαφέροντα παρακολουθώντας την εκπομπή «Αντικριστά» της Φωτεινής Νάσσου.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα