15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕ. Φωτεινού – Γ. Κικής: Ενέργειες που προάγουν την ιστορική κληρονομιά του...

Ε. Φωτεινού – Γ. Κικής: Ενέργειες που προάγουν την ιστορική κληρονομιά του τόπου μας

Ευχαριστούμε την καθηγήτρια Ελισάβετ Φωτεινού και τον Γιώργο Κική πρόεδρο συλλόγου Τριγλιανών που απέδειξαν έμπρακτα την ευαισθησία τους για την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Μια απ’ τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις μας επιφύλαξαν οι αγαπητοί συμπολίτες μας, Ελισάβετ Φωτεινού καθηγήτρια του 1ου Γυμνασίου Πικερμίου κι ο Γιώργος Κικής πρόεδρος των Τριγλιανών Ραφήνας, με στόχο να προάγουν την ιστορική κληρονομιά του τόπου μας.

Ο λόγος για την πρόσκληση που έκανε η καθηγήτρια κα Φωτεινού στον πρόεδρο των Τριγλιανών κο Κική να επισκεφτεί το σχολείο, πρόσκληση που μετά χαράς αποδέχτηκε. Ως επισκέπτης ο Γιώργος Κικής δεν πήγε με άδεια χέρια, αλλά έφερε μαζί του το βιβλίο “Φίλιππος Ε. Καβουνίδης” όπου εξιστορείται η οδύσσεια των Μικρασιατών προσφύγων της Μικράς Ασίας μέχρι να φτάσουν σώοι στην νέα τους πατρίδα, το νέο τόπο που ρίζωσαν, τη Ραφήνα, με τη συμβολή του εφοπλιστή καπετάν Φίλιππα.

Ο Γιώργος Κικής δεν έμεινε μόνο σ’ αυτό, αλλά μίλησε και στους μαθητές του Πικερμίου για τα ιστορικά γεγονότα της κατοίκησης της Ραφήνας απ’ τους πρόσφυγες. Της Ραφήνας που αποτελεί το παραλιακό τμήμα του δήμου μας και επιβάλλεται να γνωρίζουν την ιστορία της.

Τόσο η κα Φωτεινού, όσο κι ο κος Κικής ευχαρίστησαν ο ένας τον άλλο για την υπέροχη αυτή πρωτοβουλία κι εμείς ευχαριστούμε και τους δύο ότι υπάρχουν συμπολίτες μας με ευαισθησίες πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα