17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΚαταπέλτης ο Β. Πιστικίδης εναντίον Μπουρνούς για την φιέστα που βάπτισε απολογισμό!

Καταπέλτης ο Β. Πιστικίδης εναντίον Μπουρνούς για την φιέστα που βάπτισε απολογισμό!

Β. Πιστικίδης: Έτσι γίνεται ο σωστός απολογισμός!

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει η τοποθέτηση του πρώην Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλη Πιστικίδη, ο οποίος κατακεραυνώνει την δημοτική αρχή Μπουρνούς για την παρουσίαση του απολογισμού χωρίς να τηρηθούν οι κανόνες που διέπουν την όλη ενέργεια, μετατρέποντας την όλη υπόθεση σε προεκλογική φιέστα.

Εντύπωση προκαλούν τα υπονοούμενα που αφήνει για τις κλήσεις: «από τηλέφωνο εταιρείας (calling center στα … ελληνικά) πολλοί δημότες δέχθηκαν τηλεφώνημα να παραβρεθούν και η εύλογη απορία τους που βρέθηκαν οι αριθμοί των κινητών τηλεφώνων τους έμεινε αναπάντητο».

Ενώ υπάρχει σαφής αναφορά του: «Μήπως οι αριθμοί διέρρευσαν μικρομεσαία στελέχη μεγάλου πολιτικού φορέα και μάλιστα εν αγνοία των υψηλά κομματικών ιστάμενων;»

Να θυμίσουμε ότι είμαστε οι πρώτοι που αναρωτηθήκαμε για τα τηλεφωνήματα που λάβαμε, με το ερώτημα αν υπάρχει παραβίαση προσωπικών δεδομένων Απόγνωση Μπουρνούς για απολογισμό: Παραβιάζονται προσωπικά δεδομένα; – Κλήσεις από άγνωστο νούμερο σε πολίτες

Ακολουθεί η παρέμβαση του Βασίλη Πιστικίδη που αναρτήθηκε στον τοίχο του στο FB:

«Κάποιοι παίζουν με τις λέξεις και βάπτισαν «Απολογισμό έργων» μια προεκλογική φιέστα του Δημάρχου.

Τι λέει ο νόμος και τι κάνουν Δημοτικές Αρχές που σέβονται τον δημότη και τον εαυτό τους;

Να οι απαραίτητες πληροφορίες:

Κάθε χρόνο πρέπει να γίνεται ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης. (παρ.1 άρθρο 217 Ν.3463/06). Η ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανακοινώνεται πριν από δεκαπέντε (15), τουλάχιστον, ημέρες με κάθε πρόσφορο μέσο. Σε αυτή καλούνται οι κάτοικοι, καθώς και οι συνδικαλιστικοί, επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς του Δήμου.

Το δημοτικό συμβούλιο επιλέγει τον προσφορότερο χώρο για τη διεξαγωγή της ανωτέρω συνεδρίασης. (παρ.3 άρθρο 217 Ν.3463/06)

Κατά την ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τοποθετούνται όλες οι δημοτικές παρατάξεις και μπορούν να πάρουν το λόγο τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και τα μέλη των συμβουλίων των δημοτικών και τοπικών διαμερισμάτων. (παρ.4 άρθρο 217 Ν.3463/06)

Κάθε φορέας, δημότης, κάτοικος ή φορολογούμενος από το Δήμο έχει δικαίωμα να διατυπώσει παρατηρήσεις σχετικές με τον απολογισμό στη συνεδρίαση αυτή. (παρ.5 άρθρο 217 Ν.3463/06)

Τίποτα από τα παραπάνω δεν τηρήθηκε!

Αντίθετα από τηλέφωνο εταιρείας (calling center στα … ελληνικά) πολλοί δημότες δέχθηκαν τηλεφώνημα να παραβρεθούν και η εύλογη απορία τους που βρέθηκαν οι αριθμοί των κινητών τηλεφώνων τους έμεινε αναπάντητο. Μήπως οι αριθμοί διέρρευσαν μικρομεσαία στελέχη μεγάλου πολιτικού φορέα και μάλιστα εν αγνοία των υψηλά κομματικών ιστάμενων;

Δείτε και έναν πραγματικό απολογισμό (από τον Δήμο Καστοριάς) που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του μήνα στην διεύθυνση:

https://www.youtube.com/watch?v=L0LTKkexAQk»

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα