23.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΑπόγνωση Μπουρνούς για απολογισμό: Παραβιάζονται προσωπικά δεδομένα; – Κλήσεις από άγνωστο νούμερο...

Απόγνωση Μπουρνούς για απολογισμό: Παραβιάζονται προσωπικά δεδομένα; – Κλήσεις από άγνωστο νούμερο σε πολίτες

Δημοσιογραφικά θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε πόσοι απ’ τους αναγνώστες μας δέχτηκαν κλήση απ’ το επίμαχο τηλέφωνο 212121….

Πριν από δυο-τρεις μέρες δεχτήκαμε το πρώτο τηλεφώνημα απ’ το δήμο Ραφήνας-Πικερμίου με σκοπό την πρόσκλησή μας στον απολογισμό δημάρχου. Εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός ότι προσπάθησαν με άκομψο τρόπο να ανοίξουν κουβέντα μαζί μας χωρίς ανταπόκριση, ρώτησαν αν έχουμε σχέση με ΜΜΕ, κάτι που μας έβαλε ψύλλους στ’ αυτιά. Να σημειωθεί ότι η κλήση έγινε το κινητό μας τηλέφωνο.

Απ’ εκείνη τη στιγμή αρχίσαμε να ερευνούμε την υπόθεση, καθώς δεν είναι συνηθισμένο να καλούνται οι δημότες τηλεφωνικά, για να συμμετάσχουν στον δημόσιο απολογισμό του δημάρχου και μάθαμε ότι πάρα πολλοί συμπολίτες από κάθε περιοχή του δήμου είχαν δεχτεί ανάλογο τηλεφώνημα.

Λόγω της πολυετούς ενασχόλησής μας με την τοπική δημοσιογραφία, έχοντας και άριστη γνώση των δημοτικών πολιτικών και του τρόπου που ενεργεί ο κος Μπουρνούς όντας υπέρμετρα πιεσμένος τόσο απ’ την αντιπολιτευτική ρητορική που έχει γιγαντωθεί και τον εγκαλεί στο ότι επί 5+ χρόνια δεν έχει κάνει απολογισμό, όσο και μετά την ανεξαρτητοποίηση της κας Τσεβά που του έχει καταβαραθρώσει την παράσταση νίκης, νιώσαμε την αγωνία που τον διακατέχει αν η παρουσία κόσμου δεν είναι μεγάλη. Κι αυτή η αγωνία και το άγχος να καλέσει προσωπικά έναν – έναν τους δημότες, τον οδηγεί σε λάθος ατροπούς.

Προσωπικά δεδομένα  

Σήμερα λίγο πριν τις 10 το πρωί, τα κινητά του συζύγου και το δικό μου κτύπησαν σχεδόν ταυτόχρονα κι η κλήση προερχόταν απ’ τον ίδιο άγνωστο αριθμό. Απάντησα στο δικό μου κινητό κι άκουσα μια κυρία να με καλεί στον απολογισμό δημάρχου. «Πάλι;» απάντησα και είπα κάποια πραγματάκια που θεωρούσα περίεργα. «Κάνω απλά τη δουλειά που μου ανέθεσαν» είπε η συνομιλήτριά μου και κλείσαμε το τηλέφωνο.

Από εκείνη τη στιγμή έγινα έξαλλη για το πώς και που διέρρευσαν προσωπικά μου δεδομένα. Άρχισα να κάνω τηλέφωνα σε φίλους και γνωστούς για να μάθω αν δέχτηκαν κι εκείνοι παρόμοιες κλήσεις και ω του θαύματος ήταν πάρα πολλοί που μου είπαν ΝΑΙ. Απέμεινε να μάθω σε ποιον ανήκε το άγνωστο τηλέφωνο, 212121…., που φώναζε από μακριά ότι δεν είναι και τόσο αθώο.

Τελικά κάλεσα το επίμαχο νουμεράκι κι έμαθα ότι παίρνουν κατ’ εντολή του δημάρχου, είναι εξωτερικοί συνεργάτες κι όταν ρώτησα «είστε δηλαδή εταιρεία;» μου απάντησαν ΝΑΙ.

Κι εδώ αναρωτιέμαι:

Έχει το δικαίωμα ο κος Μπουρνούς να παραδίδει κατάλογο προσωπικών τηλεφώνων πολιτών και μάλιστα σε ευρεία έκταση, σε οποιαδήποτε εταιρεία;

Έχει τη συναίνεση τη δική μου και του συζύγου μου, να δώσει τα τηλέφωνά μας για να μας καλέσει σε μια συγκέντρωση;

Κι αν υποθέσω ότι έχει το προσωπικό μου τηλέφωνο λόγω της δημοσιογραφικής μου ιδιότητας, του συζύγου μου από πού το έχει;

Γνωρίζει ο κος Μπουρνούς το νόμο περί προσωπικών δεδομένων;

ΥΓ. Δημοσιογραφικά θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε πόσοι απ’ τους αναγνώστες μας δέχτηκαν κλήση απ’ το επίμαχο τηλέφωνο 212121….

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα