21 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΚερκίδες ύψους 7,5 μέτρων(!) στο γήπεδο στην καρδιά της Ραφήνας

Κερκίδες ύψους 7,5 μέτρων(!) στο γήπεδο στην καρδιά της Ραφήνας

Το γήπεδο «Παναγιώτης Σκούφος» αναβαθμίζεται, για να μη μείνουν χωρίς αγωνιστικό χώρο οι ομάδες ποδοσφαίρου του δήμου κι όσα ακούσαμε περί δήθεν προσωρινής κατάστασης, είναι λόγια του αέρα, όπως όλα όσα λέει η διοίκηση Μπουρνούς.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις – ανησυχίες μας σχετικά με την παραχώρηση του Αθλητικού Κέντρου στην περιοχή Διάκου Μάντρες Ραφήνας, στο Υπουργείο Αθλητισμού για την κατασκευή του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου ΑμεΑ, γεγονός που θ’ αποκλείσει τις τοπικές ομάδες ποδοσφαίρου κυρίως απ’ τη χρήση των εκεί εγκαταστάσεων.

Ως μάντεις κακών είχαμε προβλέψει τον κίνδυνο οι αθλητικοί σύλλογοι του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν επαρκώς το εν λόγω αθλητικό κέντρο αφού οι ανάγκες προπόνησης των ΑμεΑ σε επίπεδο πρωταθλητισμού δεν θα επιτρέπουν τη χρήση του χώρου απ’ τις ομάδες του δήμου που είναι εξ’ ίσου απαιτητικές.

Πατήστε το link σχετικού άρθρου μας  https://kirkinews.gr/epikairotita/faraoniko-athlitiko-kentro-sti-rafinagia-mas-choris-emas/

Παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις του δημάρχου κου Μπουρνούς περί του αντιθέτου, σήμερα Τρίτη 7/3 στη συνεδρίαση του Σώματος, συζητήθηκε στο πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης, η «έγκριση τροποποίηση – προσθήκη συντελεστών δόμησης στο Ο.Τ. 147 του γηπέδου «Παναγιώτης Σκούφος» της Δ.Ε. Ραφήνας του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, μέσω της  ανταλλαγής συντελεστών δόμησης με άλλα οικόπεδα άρτια και οικοδομήσιμα», που αναβαθμίζει το υπάρχον γήπεδο, που φυσικά υπερψηφίστηκε απ’ την πλειοψηφία.

Κατώτεροι των περιστάσεων οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης Φαφούτης – Πιστικίδης

Τούτο σημαίνει πολύ απλά ότι το γήπεδο «Παναγιώτης Σκούφος» αναβαθμίζεται, για να μη μείνουν χωρίς αγωνιστικό χώρο οι ομάδες ποδοσφαίρου του δήμου κι όσα ακούσαμε περί δήθεν προσωρινής κατάστασης, είναι λόγια του αέρα, όπως όλα όσα λέει η διοίκηση Μπουρνούς.

Δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε ωστόσο γιατί τόσο ο κος Φαφούτης, όσο κι ο κος Πιστικίδης, άριστοι γνώστες της επιθυμητής μεταφοράς του γηπέδου απ’ την καρδιά της Ραφήνας, δεν δήλωσαν καθαρά και ξάστερα ότι ο κος Μπουρνούς προσπαθεί ν’ αποποιηθεί των τεράστιων ευθυνών του που θα προκύψουν όταν αποκαλυφθεί ότι οι ομάδες του δήμου θα μείνουν χωρίς γήπεδο όταν τελειώσει το αθλητικό έργο στην Αρίωνος και φροντίζει να ετοιμάσει το γήπεδο της Ραφήνας, για ν’ αποφύγει την κατακραυγή, που έτσι κι αλλιώς θα τον κυνηγά ακόμα κι όταν χάσει το δήμο στις επερχόμενες εκλογές.

Κερκίδες ύψους 7,5 μέτρων στο γήπεδο της Ραφήνας

Μεταξύ όλων αυτών των ανούσιων συζητήσεων που παρακολουθήσαμε περί μελλοντικών χρήσεων όταν – θεωρούμε ποτέ – το γήπεδο μεταφερθεί, μείναμε στην κατασκευή κερκίδων ύψους 7,5 μέτρων από μπετόν στο σημείο, που θα δημιουργήσουν ένα κιτς θέαμα, αντί του επιθυμητού ανοίγματος ενός κοινόχρηστου χώρου ελεύθερου από μαντρότοιχους. Αντί λοιπόν να φύγουν οι τοίχοι θα ορθωθούν σε τεράστιο ύψος οι κερκίδες.

Όσο για τον κο Βουδούρη που υπερψήφισε την πρόταση, δεν θα τον σώσει η υποσημείωση που έκανε ότι ελπίζει να μη γίνει ένα έργο-έκτρωμα στην πόλη. Του υπενθυμίζουμε ότι η πάλαι ποτέ δημοτική αρχή της Αγίας Παρασκευής, εναντιώθηκε στον σταθμό του μετρό επειδή θα κατέστρεφε την πλατεία και εκ των υστέρων όλοι την καταριούνται επειδή η Αγία Παρασκευή έμεινε χωρίς σταθμό του μετρό.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα