25.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΦαραωνικό αθλητικό κέντρο στη Ραφήνα…για μας χωρίς εμάς!

Φαραωνικό αθλητικό κέντρο στη Ραφήνα…για μας χωρίς εμάς!

Οι προβλέψεις γύρω απ’ τον κίνδυνο το υπό κατασκευή αθλητικό κέντρο στις Διάκου Μάντρες Ραφήνας, μετά τις δηλώσεις Αυγενάκη – Πατούλη με συναίνεση Μπουρνούς για μετατροπή του σε Παναττικό Προπονητικό Κέντρο ΑμεΑ, ότι εγκυμονεί κινδύνους για τον τοπικό αθλητισμό να παραμένει εκτός νυμφώνος, είναι περισσότερο από ορατός μετά τα όσα διευκρινιστικά είπε ο Δήμαρχος κος Μπουρνούς στη χτεσινή (30-1-2020) συνεδρίαση του Σώματος, απαντώντας στην ερώτηση προ ημερησίας του επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Δαμιανού Φαφούτη για το επίμαχο θέμα.

Στο άρθρο μας

https://kirkinews.gr/epikairotita/panattiko-athlitiko-kentro-proponisis-amea-sti-rafina-antio-oneira-gia-tous-a-o-tou-dimou/

αναφέρουμε διεξοδικά τον κίνδυνο οι αθλητικοί σύλλογοι του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν επαρκώς το εν λόγω αθλητικό κέντρο αφού οι ανάγκες προπόνησης των ΑμεΑ σε επίπεδο πρωταθλητισμού δεν θα επιτρέπουν τη χρήση του χώρου απ’ τις ομάδες του δήμου που είναι εξ’ ίσου απαιτητικές.

Όταν ο κος Φαφούτης έφερε το θέμα ζητώντας εξηγήσεις απ’ τον Δήμαρχο, η απάντηση δεν ήταν καθόλου καθησυχαστική, αφού ο κος Μπουρνούς ανέφερε ότι στο σημείο θα γίνει ένα φαραωνικό έργο ισάξιο μ’ ένα ολυμπιακών προδιαγραφών στάδιο εκτός κάποιων λεπτομερειών (κερκίδες κλπ.), επιβεβαιώνοντας ότι οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν με κρατική χρηματοδότηση εκατομμυρίων ευρώ, αποκλειστικά θα εξυπηρετούν τις προπονητικές ανάγκες των ΑμεΑ και σε αγωνίσματα στίβου.

Προς επικύρωση τούτου ο δήμαρχος σημείωσε ότι θ’ αλλάξει το πλαστικό ταρτάν του γηπέδου από φυσικό προϊόν, θα κατασκευαστούν οι βοηθητικές εγκαταστάσεις και μόνο τότε θα χρησιμοποιηθεί απ’ τους αθλητές ΑμεΑ, οπότε γίνεται αυτονόητο ότι οι τοπικές ομάδες δεν θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο αθλητικό κέντρο της περιοχής τους.

Συνεπίκουροι της ανησυχίας που συνεχώς διογκώνεται οι επικεφαλής ελάσσονος μειοψηφίας Βασίλης Πιστικίδης και Σπύρος Κάρλος, με τον πρώτο να σημειώνει ότι ο δήμος δεν διαθέτει αρκετούς αθλητικούς χώρους που να καλύπτουν τις αθλητικές ανάγκες των ομίλων, με βασικό ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο, με επιστέγασμα την απομάκρυνση του υπάρχοντος «Παναγιώτης Σκούφος» απ’ την καρδιά της πόλης.

Επίσης ο κος Πιστικίδης σημείωσε την κατάσταση του υπό κατασκευή γηπέδου στις Διάκου Μάντρες όπου οι εργασίες έχουν σταματήσει, τα μηχανήματα έχουν απομακρυνθεί και ο χώρος παραμένει αφύλακτος σε πιθανούς βανδαλισμούς.

Απ’ την πλευρά του ο κος Κάρλος τόνισε ότι αν γίνονται ρίψεις στον αγωνιστικό χώρο, τότε δεν θα είναι μπορετό να διεξάγονται ποδοσφαιρικοί αγώνες.

Εν κατακλείδι στην Ραφήνα θα κατασκευαστεί ένα μοναδικό αθλητικό κέντρο, που όμως δεν θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των αθλητικών τοπικών ομάδων, αλλά φιλοξενούμενους πρωταθλητές ΑμεΑ της Αττικής και όχι μόνο.

Για το αποτέλεσμα αυτό θα κριθεί μεν η άρχουσα δημοτική αρχή που θα έχει δημιουργήσει μια μη αναστρέψιμη κατάσταση εναντίον της τοπικής αθλητικής ζωής, ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου δε με τρεις ποδοσφαιρικές ομάδες, θα παραμείνει ο μοναδικός μεταξύ των δήμων της περιοχής που θα διαθέτει φαρωνικό αθλητικό κέντρο που όμως δεν θα μπορεί να καλύψει τις αγωνιστικές ανάγκες τους.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα