Κώστας Κανελλόπουλος: Εκλογική ανάλυση του αποτελέσματος της Κυριακής 15/10/2023

Η συνεισφορά του Βασιλόπουλου στην εκλογική νίκη της Τσεβά ήταν σε επίπεδο Δήμου το 50,42% του ποσοστού της, στο Πικέρμι ήταν το 82,15% του ποσοστού της.

Μια πολύ σημαντική αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου δείχνει αναλυτικά βάση ποιων στοιχείων  εκλέχτηκε νέα Δήμαρχος η Δήμητρα Τσεβά.

Σύμφωνα με τον εκλογικό αναλυτή Κώστα Κανελλόπουλο:

Η Α΄ Κυριακή έδειξε πως ψήφισαν οι ψηφοφόροι με νούμερα. Αυτά τα νούμερα γίνονται ποσοστά. Αυτά τα ποσοστά μας δείχνουν πως το εκλογικό σώμα ψήφισε την Β΄ Κυριακή και αφού προηγουμένως αφαιρέσουμε την αποχή με έναν αναλογικό τρόπο σύμφωνα με όλους τους ψηφοφόρους.

Σύμφωνα με τον Κώστα Κανελλόπουλο:

“Η συνεισφορά του Βασιλόπουλου στην εκλογική νίκη της Τσεβά ήταν σε επίπεδο Δήμου το 50,42% του ποσοστού της, στο Πικέρμι ήταν το 82,15% του ποσοστού της.

Μήπως λοιπόν δεν πρέπει να τον θεωρεί 3ο αλλά ακριβώς το μισό της νίκης της και ειδικά στο Πικέρμι η πλειοψηφία της νίκης της;

Επομένως, αν η Τσεβά δεν ξέρει μαθηματικά, να με ρωτήσει να της εξηγήσω πως νίκησε. Απλά το ότι δεν έχουμε απλή αναλογικά και όλες τις έδρες τις παίρνει ο πρώτος είναι το πρόβλημα, αλλά αν δεν προσέξει δεύτερη 5ετία δεν έχει!”.