15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΛαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα: Άμεση Απόσυρση Ρυμοτομικού Σχεδίου των καμένων περιοχών

Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα: Άμεση Απόσυρση Ρυμοτομικού Σχεδίου των καμένων περιοχών

Να αποσυρθεί τώρα το καταστροφικό σχέδιο για τις πυρόπληκτες περιοχές

Δελτίο τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης Μαραθώνα

Συνεδριάζει την Τρίτη 16/5/23 στις 15.30 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα σε ανοικτή συνεδρίαση με θέμα: «Απόφαση για αίτημα παράτασης της προθεσμίας κατάθεσης ενστάσεων για το Ρυμοτομικό Σχέδιο Εφαρμογής των πυρόπληκτων περιοχών [ ΦΕΚ 398Δ/2022 ]».

Το παραπάνω θέμα που ο Δήμος Μαραθώνα αναγκάστηκε να το φέρει στο Δ. Σ. (το ίδιο έχει υποσχεθεί ότι θα κάνει και ο Δήμος  Ραφήνας – Πικερμίου), έρχεται μετά την Β΄ ανάρτηση του καταστροφικού  ρυμοτομικού σχεδίου για τις δεκάδες ιδιοκτησίες,  δημόσιες και ιδιωτικές κλπ.

Έρχεται  μετά από τον αγωνιστικό ξεσηκωμό των κατοίκων  που είπαν  ‘ως εδώ η κοροϊδία…. δεν πάει άλλο’ και πήραν την υπόθεση στα χέρια τους. Δεν ανέχονται πλέον να τους κοροϊδεύουν οι Κυβερνήσεις και οι Δημοτικές Αρχές που παίζουν  τον ρόλο του αμορτισέρ από την επόμενη ημέρα της φωτιάς, για να μην υπάρχουν αγωνιστικές διεκδικήσεις! Αυτό γίνεται μέχρι σήμερα, χρησιμοποιώντας την ατελείωτη γραφειοκρατία, τα ψίχουλα των αποζημιώσεων, τον οργανισμό ‘’Μάτι Ξανά’’ κ.α. Κρύβονται πίσω απ’ αυτά και καταφέρνουν να μεταθέτουν το πρόβλημα στους νόμους, στις εγκυκλίους κ.λπ. Οι εκλεγμένοι της περιοχής αντί να μπουν μπροστά και μαζί με τους κατοίκους να απαιτήσουν την λύση των προβλημάτων, βάζουν πλάτη για την απαξίωση της περιουσίας των εργαζομένων.

 Το θέμα έρχεται μετά την σύσκεψη και την παρουσίαση των θέσεων του ΚΚΕ για συγκεκριμένα μέτρα που πρέπει να παρθούν για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων, για πλήρη αποκατάσταση των καταστροφών, για ένα Ρυθμιστικό με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες.

Έρχεται σαν θέμα, μετά την παρέμβαση του κ. Γιάννη Γκιόκα μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψηφίου βουλευτή Αν. Αττικής στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, ζητώντας την απόσυρση του Σχεδίου και σε κάθε περίπτωση την παράταση των ενστάσεων χωρίς τις ασφυκτικές προθεσμίες.

Έρχεται μετά την συνάντηση για το ίδιο θέμα της Αλέκας Παπαρήγα μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και του Νίκου Στεφανίδη επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης,  με το Δήμαρχο  Μαραθώνα, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα το  φέρει.

Δυστυχώς  όμως η Δημοτική Αρχή συνεχίζοντας την κοροϊδία προς τους κατοίκους, κινούμενη πονηρά, εισάγει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο με τίτλο «Απόφαση για αίτημα παράτασης της προθεσμίας κατάθεσης ενστάσεων για το Ρυμοτομικό Σχέδιο Εφαρμογής των πυρόπληκτων περιοχών [ ΦΕΚ 398Δ/2022 ]», αντί να τολμήσει  να το φέρει με τίτλο «Άμεση Απόσυρση του Ρυμοτομικού Σχεδίου».

Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα και το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στηρίζει τις όποιες αγωνιστικές παρεμβάσεις των κατοίκων..

Θα απαιτήσει 100% αποζημίωση των πληγέντων.

Ψήφιση νόμου που θα βοηθάει τον απεγκλωβισμό των κατοίκων από  τη δαιδαλώδη νομοθεσία.

Η γη και η χρήση της να είναι κοινωνικό αγαθό που θα εξασφαλίζει την ποιοτική διαβίωση τους και όχι εμπόρευμα, που θα πουληθεί στους επενδυτικούς ομίλους που εποφθαλμιούν το σύνολο της παραλιακής ζώνης.

  Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό με δυνατό ΚΚΕ

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα