18.1 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ: ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΕ!

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ: ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΕ!

Ο Δρ. Νικόλαος Γραμματικάκης εκφράζει αισθήματα απογοήτευσης προς τον Ανδρέα Βασιλόπουλο με παρέμβασή του που ακολουθεί.

Πολύ ευγενικό το μήνυμα του που συνοδεύει το αίτημα για την δημοσίευση  της παρέμβασής του ενόψει της επαναληπτικής εκλογής της ερχόμενης Κυριακής 2 Ιουνίου, όπου επισημαίνει:

«Χαίρετε, σας διαβάζω και παρακολουθώ με προσοχή τα πολύ ενδιαφέροντα θέματα που δημοσιεύετε για το Δήμο μας και όχι μόνον. Αποφάσισα να συμμετάσχω με την άποψή μου καθώς το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και οι πολίτες –ιδιαίτερα οι ψηφοφόροι που θίγονται, όπως τώρα εγώ- και επιβάλλεται και έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στη δημόσια συζήτηση, που με σοβαρότητα με την έκδοσή σας παρέχετε στη τοπική μας κοινωνία».

Παρέμβαση Δρος Νικολάου Γραμματικάκη  

ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΛΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΔΕ ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ…!

Γράφω σαν σκεπτόμενος Δημότης και με αφορμή του «φιρμανιού» που απέστειλε χθες ο κ. Βασιλόπουλος στους εκλογείς που τον ψήφισαν τη προηγούμενη Κυριακή και όπου, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συνυποψηφίους -και σε μια άνευ προηγουμένου μεταστροφή γνώμης και πιστεύω- τάσσεται ξαφνικά εναντίον της «αλλαγής» στην ηγεσία του Δήμου μας.

Κύριε Βασιλόπουλε, εγώ, ναι, ήμουν μέλος ΔΕΠ μέχρι το 2004 που ήρθα στο Δήμο (στα Πανεπιστήμια Harvard και Boston University) και μέχρι χθες που έμαθα την αλήθεια είχα την εντύπωση ότι ήσασταν συνάδελφος Πανεπιστημιακός, καθώς εκεί πάει ο νους μας με αυτό το τίτλο του «Καθηγητού» που αυτο-αποκαλείστε. Αυτός ήταν ένας πρόσθετος λόγος που σας ψήφισα.

Επίσης –και αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που σας έδωσα τη πολύτιμη ψήφο μου- γιατί ευαγγελιζόσασταν δήθεν την «αλλαγή», μάλιστα, «απαλλαγή» από τη πρώην εξαιρετικά αποτυχημένη Δημαρχία σας είχα ακούσει να την αποκαλείτε. Δεύτερο, λοιπόν, ατόπημα κατ’ εμέ αυτή σας η τεράστια κι αιφνίδια «κολοτούμπα» σας. Και βέβαια, το γνωρίζετε πολύ καλά ότι αν και εσείς δε στηρίξετε την υποψηφιότητα Φαφούτη, η «απαλλαγή» που ευχόσασταν να γίνει, ποτέ δεν θα επέλθει και ο Δήμος θα συνεχίσει να μένει αποτελματωμένος σε μέρες εξαιρετικά κρίσιμες.

Τρίτον: και μόνο η απόφασή σας να μην ενταχθείτε στο ψηφοδέλτιο του απερχόμενου Δημάρχου αλλά, να κατεβείτε επικεφαλής μάλιστα ανεξάρτητου ψηφοδελτίου, εμπράκτως καταδεικνύει τη μέχρι τώρα σφοδρή σας επιθυμία να τον εμποδίσετε να πάρει μια δεύτερη «αποτυχημένη» (όπως τη χαρακτηρίζατε) θητεία και να γίνει η πολυπόθητη «αλλαγή» στο Δήμο. Τώρα, πάλι εμπράκτως και προσβάλλοντας βάναυσα και τη νοημοσύνη και την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που σας ψηφίσαμε, και σαν να είμαστε πρόβατα, επιδιώκετε να μας κατευθύνετε λίγο πολύ «ενάντια στην “αλλαγή” και ανανέωση της θητείας ενός (και κατ’ εσάς «αποτυχημένου») Δημάρχου.

Και τι ευφυολόγημα βρήκατε τώρα για να δικαιολογήσετε τη τεράστια κολοτούμπα σας; Ότι με αυτό το τρόπο (με το φιρμάνι σας, δηλαδή, όπου πλέον δεν υποστηρίζετε την ανάγκη αλλαγής) θα έρθει και καλά η …Κλεισθένεια Σύμπνοια, Επικοινωνία και Συνεργασία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όμως εσείς μέχρι πριν τις εκλογές μας δεν ήσασταν που λέγατε ότι αυτά τα χαρακτηριστικά λείπουν από το Δημοτικό Συμβούλιο; Και ότι αυτός είναι ένας πρόσθετος λόγος που υποστηρίζετε την ανάγκη «αλλαγής» και μάλιστα κατεβήκατε και σαν ανεξάρτητος προκειμένου να αλλάξει η ηγεσία στο Δήμο. Για, εξηγείστε μας, σας παρακαλώ, τι και ποιος σας έκανε να αλλάξετε τώρα γνώμη ώστε να πιστεύετε ότι η Κλεισθένεια Σύμπνοια, Επικοινωνία και Συνεργασία που έλειπε θα έλθει τώρα χωρίς τη πολυπόθητη –όπως λέγατε- «αλλαγή» ηγεσίας;

Λυπάμαι που όχι μόνο αλλάζοντας τις πεποιθήσεις σας και με τις πράξεις σας, μας προδίδετε. Λυπάμαι και εξοργίζομαι επίσης που με το χθεσινό σας φιρμάνι προς τους ψηφοφόρους σας (και όχι μόνον), προσπαθείτε τώρα να μας χειραγωγήσετε ώστε «με τη συμμετοχή μας στις επαναληπτικές εκλογές» να πάθουμε αμνησία και να ξεχάσουμε και εμείς τα περί «αλλαγής» και «απαλλαγής» που μας λέγατε τόσο καιρό. Και υπονοώντας ότι την απαιτούμενη Σύμπνοια, την Επικοινωνία και τη Συνεργασία που δεν είχατε μέχρι τώρα εκεί μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ω, του θαύματος, θα τη βρείτε ξαφνικά τώρα στη δεύτερη θητεία του «αποτυχημένου», όπως τον χαρακτηρίζατε, δημάρχου.

Λυπάμαι που σας ψήφισα. Και όχι, κύριε, εν αντιθέσει με εσάς (που αλλάζετε γνώμη όπως ο …«στρατηγός άνεμος») εγώ και αυτοί που γνωρίζω και κάναμε το λάθος να σας ψηφίσουμε, παραμένουμε σταθεροί στη πεποίθησή μας ότι ο Δήμος μας δε πάει καθόλου καλά, ότι, με εγκληματικό τρόπο, αμελήθηκαν πολλά σοβαρά θέματα και χωρίς «αλλαγή» ηγεσίας και αυτές οι παραλείψεις πρέπει να διορθωθούν και να υπάρξει φρέσκος αέρας δημιουργίας με νέα πρόσωπα στο πηδάλιο του Δήμου.

Δρ Νικόλαος Γραμματικάκης

Μόνιμος Ερευνητής Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα