18.6 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΟ δήμος Ραφήνας-Πικερμίου έχει την πολυτέλεια να χάσει άλλη μια 5ετία?

Ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου έχει την πολυτέλεια να χάσει άλλη μια 5ετία?

Θέλουμε Δήμαρχο σε στέρεα βάση ή δημαρχίσκο με πήλινα ποδάρια;

Παρακολουθώντας σε τοπικό επίπεδο τη Ραφήνα και το Πικέρμι από τότε που ήταν κοινότητες, απέκτησα τεράστια εμπειρία πως ψήφιζαν οι πολίτες. Παλιά το εκλογικό τοπίο ελεγχόταν απόλυτα απ’ τις οικογένειες των γηγενών, οι οποίοι ψήφιζαν χωρίς να εμβαθύνουν στη δύναμη της ψήφου τους. Έτσι ψήφιζαν ελαφρά τη καρδία εκείνον που καθόριζαν οι μεγάλες, προβεβλημένες οικογένειες.

Με αυτή τη λογική το Πικέρμι παρέμεινε εκτός σχεδίου, καταπατήθηκαν μεγάλες δημόσιες εκτάσεις, ιδιωτικοποιήθηκαν κοινόχρηστοι χώροι κι οι εκάστοτε κοινοτάρχες ποτέ δεν παρουσίασαν ουσιαστικό προσχεδιασμένο πρόγραμμα.

Στη Ραφήνα δημιουργήθηκε ένας πρότυπος προσφυγικός οικισμός για να καλύψει τις ανάγκες των ανθρώπων που ρίζωσαν στη νέα πατρίδα, ενώ στη 10ετία του ΄50 προχώρησε το Νέο σχέδιο πόλης που σχεδόν διπλασίασε το μέγεθος της πόλης. Οι εκάστοτε κοινοτάρχες απλά διαχειρίστηκαν τα κοινά, χωρίς να καταφέρουν να δώσουν ταυτότητα στην πόλη.

Με τα χρόνια ο εποικισμός των δύο περιοχών από νεοκατοίκους ολοένα και μεγάλωνε, με νέους οικισμούς ν’ αναπτύσσονται στο ορεινό Πικέρμι. Παράλληλα στη Ραφήνα, εκτός των νέων οικισμών, υπήρξε μεγάλο κύμα αγοράς γης με νέα σπίτια να πυκνώνουν τις διάφορες περιοχές.

Σήμερα ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου έχει μεγαλώσει κι αναζητά Δήμαρχο ικανό να καλύψει τις ανάγκες μιας κοινωνίας απίστευτα απαιτητικής και διεκδικητικής, σε τομείς ψηφιακής ανάπτυξης, προστασίας του περιβάλλοντος, βελτίωσης της καθημερινότητας, ασφάλειας των κατοίκων από φυσικές καταστροφές (φωτιές – πλημμύρες κ.λπ.), προπάντων ένα Δήμαρχο ικανό να δώσει ταυτότητα που τόσο λείπει από μια πανέμορφη περιοχή με βουνό και θάλασσα, με προϊστορία, παλαιοντολογία, αρχαιολογία, πολιτισμό και ζηλευτό φυσικό περιβάλλον.

Ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου χρειάζεται Δήμαρχο με πρόγραμμα, με γνώσεις, με εξειδίκευση, με ηγετικές ικανότητες, με προσόντα ικανά να προσελκύσουν δίπλα του άτομα που ξέρουν και μπορούν να πλαισιώσουν τις ομάδες εργασίας για την αναμόρφωση ενός τεχνολογικά προηγμένου δήμου.

Έναν τεχνοκράτη Δήμαρχο που οι δράσεις του αποδεικνύουν τις ικανότητές του. Ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου χρειάζεται έναν Δήμαρχο οραματιστή που θ’ ανεβάσει επίπεδο σ’ όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας, που θα δώσει πνοή στην τοπική αγορά με στοχευμένες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, που θα δώσει ανάσα στην ταλαιπωρία των κατοίκων με ρηξικέλευθες επεμβάσεις στο κυκλοφοριακό, που θ’ αναπτύξει τουριστικά το δήμο.

Ένα Δήμαρχο με σχέδιο ανάπτυξης στους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού, των παντοειδών αρχαιολογικών ευρημάτων, της ανάδειξης των φυσικών καλλονών.

Ένα Δήμαρχο με σεβασμό στο περιβάλλον, ως το μεγαλύτερο ατού της περιοχής.

Ένα Δήμαρχο που θα πατά σταθερά στα πόδια του κι όχι δήμαρχο με πήλινα ποδάρια.

Ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου χρειάζεται Δήμαρχο τον Ανδρέα Βασιλόπουλο!   

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα