20.7 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΟΧΙ ΜΕΒΑ! Πολυχώρος Πολιτισμού τύπου «Γκάζι» στο παλιό οινοποιείο Πικερμίου στο σχεδιασμό...

ΟΧΙ ΜΕΒΑ! Πολυχώρος Πολιτισμού τύπου «Γκάζι» στο παλιό οινοποιείο Πικερμίου στο σχεδιασμό Βασιλόπουλου

ΜΕΒΑ: Ο Ανδρέας Βασιλόπουλος δεν είναι απλά εναντίον, αλλά οραματίζεται ένα Πολυχώρο Πολιτισμού τύπου «Γκάζι» στο παλιό οινοποιείο Πικερμίου. Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Πικερμίου, Αθηνά Πρόγιου, αναλύει το σχεδιασμό.

Μπορεί κάποιοι που παρέμεναν σιωπηλοί έως τώρα για την πρόθεση Μπουρνούς να μετατρέψει το παλιό οινοποιείο Πικερμίου σε Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων, (μέχρι τη στιγμή που έκαναν κακή αντιγραφή του προγράμματος της ομάδας Βασιλόπουλου), να παρουσιάζονται ενάντιοι, χωρίς να λένε πως θα το επιτύχουν και τι προτίθενται να κάνουν στο χώρο του οινοποιείου.

Απ’ την άλλη ο Ανδρέας Βασιλόπουλος κι η ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων επί του θέματος, δούλεψαν μήνες για να παρουσιάσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την μετατροπή των κτιρίων και της έκτασης του παλιού οινοποιείου, ως πολυχώρου πολιτισμού τύπου «Γκάζι» Αθήνας.

Η Αθηνά Πρόγιου περιβαλλοντολόγος ιδρύτρια της ΑΧΟΝ, υπ. δημοτική σύμβουλος Πικερμίου, αναλύει την ιδέα προγραμματισμού ενός τόσο μεγαλειώδους έργου.

Γράφει η Αθηνά Πρόγιου

Η παράταξή μας, σε αντίθεση με τα καταστροφικά για το περιβάλλον σχέδια του νυν Δημάρχου, προβλέπει έργα ανάπτυξης και βελτίωσης της καθημερινότητας, έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας με σεβασμό στο περιβάλλον, το πολυτιμότερο αγαθό του τόπου μας. Στα πλαίσια αυτά, προτείνουμε το εμβληματικό και με ιστορική σημασία κτίριο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Πικερμίου να αναβαθμιστεί και να διαμορφωθεί σε έναν πολυχώρο πολιτισμού για υπαίθριες και στεγασμένες εκδηλώσεις και δρώμενα. Όραμά μας είναι ο χώρος αυτός να αποτελέσει σημείο αναφοράς για ολόκληρη την Βορειοανατολική Αττική, κάτι σαν το «Γκάζι» για την Αθήνα.

Σε αντίθεση, ο νυν Δήμαρχος, αδιαφορώντας για το φυσικό και δομημένο περιβάλλον του τόπου μας και την ιστορική του βαρύτητα, προτίθεται να το μετατρέψει σε έναν βιομηχανικό χώρο επεξεργασίας βιοαποβλήτων (ΜΕΒΑ), υποβαθμίζοντας την ευρύτερη περιοχή και προκαλώντας στο κτίριο ανεπανόρθωτη βλάβη. Ο νυν Δήμαρχος, για άλλη μια φορά έσπευσε να αποφασίσει την φιλοξενία  περιβαλλοντικά μη αποδεκτών δραστηριοτήτων στην περιοχή μας χωρίς να λάβει εγκρίσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου και το Κοινοτικό Συμβούλιο Πικερμίου, ως όφειλε,  κατά την προσφιλή του τακτική να αποφασίζει μόνος του για όλες τις αμφιβόλου σκοπού και καταστροφικές για τον τόπο μας δράσεις και ενέργειες. Κάποιοι άλλοι, μόλις πριν λίγες ημέρες αντιλήφθηκαν το θέμα, αφού διάβασαν το πρόγραμμά μας, και επιδόθηκαν σε όψιμες επικριτικές δηλώσεις προς δημιουργία εντυπώσεων και χωρίς φυσικά καμία αντιπρόταση.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα