21.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΌλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν; Το 2024 θα δείξει...

Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν; Το 2024 θα δείξει που γέρνει η ζυγαριά

Κι επειδή πολλοί ίσως πείτε ότι πριν καλά-καλά καθίσει στον δημαρχιακό θώκο η Δήμητρα Τσεβά, δώσαμε υπέρμετρη βάση στα τιτιβίσματα, το "σύνδρομο Κασελάκη" είναι εδώ και μας κρατά σε επαγρύπνηση.

«Η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται» λέει η λαϊκή σοφία.

Και η μέρα που ξημέρωσε για τη νέα δημοτική αρχή Τσεβά, πριν ακόμη αναλάβει δείχνει ότι έχει δεύτερες σκέψεις για τις προεκλογικές δεσμεύσεις και συμφωνίες της π.χ. για τον καθαρισμό του Μ. Ρέματος, λένε τα τιτιβίσματα που έρχονται στ’ αυτιά μας από διάφορες κατευθύνσεις.

Ασφαλώς δεν είναι καλό νέο τα δεικτικά σχόλια του απερχόμενου δημάρχου που επιχαίρει γι’ αυτές τις δεύτερες σκέψεις και τις όποιες δυσαρέσκειες ανακύπτουν σ’ όσους στήριξαν την εκλογή της την δεύτερη Κυριακή με βάση διαφανείς γραπτές πολιτικές συμφωνίες.

Όπως και να έχει, τα μεγάλα ζητήματα του Μ. Ρέματος και της ΜΕΒΑ τρέχουν και απαιτείται πολιτική δράση και συσπείρωση όλων όσων την ανέδειξαν ως νέα δημοτική αρχή.

Τρέχουν επίσης και πολλές μη θετικές εκκρεμότητες, που η απερχόμενη διοίκηση επιχειρεί, “τετελεσμένα” βαρίδια και που και σ’ αυτά απαιτείται πολιτικός συντονισμός, για να μην αναφερθούμε στο ότι οι δημότες αναμένουν ανακοινώσεις για τις πρώτες 100 μέρες, που θα σηματοδοτήσουν ότι δεν είμαστε σε μια κατάσταση “μια από τα ίδια”.

Οι προσδοκίες είναι μεγάλες και ο πήχης που έχει τεθεί ψηλά και για να τον υπερβεί η νέα πλειοψηφία χρειάζεται να μην λείψει κανείς.

Προφανώς, για να είμαστε ειλικρινείς, η νέα πλειοψηφία διαμορφώθηκε επειδή ήθελαν όλοι να τελειώσουν την διοίκηση Μπουρνούς, με την δηλητηριώδη τοξικότητα που εξέπεμπε ο απερχόμενος δήμαρχος.  Κι αυτό είναι το μεγάλο κέρδος για την πλειοψηφία των κατοίκων που περίμενε την αποκαθήλωση Μπουρνούς.

Γιατί όσο κι αν δεν αναγνωρίζεται απ’ όσους «μέθυσαν» με το κρασί της επιτυχίας, δεν κέρδισε μόνη της η κα Τσεβά, απλά έχασε ο Μπουρνούς επειδή οι Ξηντάρας, Βασιλόπουλος, Τερζοπούλου στήριξαν ως επιλογή Τσεβά. Αν δεν συνέβαινε αυτή η στήριξη σίγουρα ο Μπουρνούς θα πανηγύριζε την επανεκλογή του.

Γι’ αυτό δεν είναι μόνο το πολιτικό ήθος που οφείλει να υπερισχύσει, είναι και η ανάγκη μιας δημοτικής αρχής που συσπειρώνει και συστρατεύει μια νέα συλλογικότητα ικανή να παράγει έργο που θ’ αποτιμηθεί ως επιτυχημένη θητεία της πρώτης γυναίκας δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου.

Κι επειδή πολλοί ίσως πείτε ότι πριν καλά-καλά καθίσει στον δημαρχιακό θώκο, δώσαμε υπέρμετρη βάση στα τιτιβίσματα, το “σύνδρομο Κασελάκη” είναι εδώ και μας κρατά σε επαγρύπνηση.

Αλλά γι’ αυτό το “σύνδρομο” θα μιλήσουμε μια άλλη φορά…

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα