14.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΠ. Δήμας: «Οι καιροί επιτάσσουν συνεργασία και συμπόρευση», αφήνει Πιστικίδη, πάει...

Π. Δήμας: «Οι καιροί επιτάσσουν συνεργασία και συμπόρευση», αφήνει Πιστικίδη, πάει Μπουρνούς

Ο Δήμας κουνάει μαντήλι στον Πιστικίδη συμπορεύεται με Μπουρνούς, αλλά δεν ανεξαρτητοποιείται! Αδιανόητο παιχνίδι υψηλής…πολιτικής

Κατά την προσφιλή τακτική Μπουρνούς όταν βρίσκεται σε δυσχερή θέση, «κτυπά» τους αδύναμους κρίκους των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης για να προσεταιριστεί δημοτικούς συμβούλους ώστε να καλύψει τα κενά που παρουσιάζει η παράταξή του.

Μετά την αποχώρηση τον Ιούλιο του 2021 της παράταξης Βασιλόπουλου απ’ τη συνεργασία μαζί του, κάλυψε την απώλεια της πλειοψηφίας του, με τρεις συμβούλους της αντιπολίτευσης που προσεταιρίστηκε με τον άλφα ή βήτα τρόπο.

Πρώτη η Βαλερή Βασιλικού, σύζυγος Καρασταμάτη, της παράταξης Βασιλόπουλου και άλλοι δύο απ’ την παράταξη Χριστόπουλου: ο Σπύρος Κάρλος που εκπροσωπούσε την παράταξη στη θέση του έκπτωτου Χριστόπουλου και η Ράνια Δημητριάδη.

Μετά την ανεξαρτητοποίηση της Δήμητρας Τσεβά πρώτης σε σταυρούς προτίμησης της πλειοψηφίας και το τεράστιο πλήγμα παράστασης νίκης που δέχτηκε ο Βαγγέλης Μπουρνούς, πλησίασε τον σύμβουλο της παράταξης Πιστικίδη, Παναγιώτη Δήμα, με τον οποίο έδωσε τα χέρια. Υποθέτουμε ότι πλέον έρχεται η σειρά προσέγγισης – ίσως έχει γίνει ήδη – συμβούλων της παράταξης Φαφούτη.

Αυτή ούτως ή άλλως είναι η τακτική Μπουρνούς, ιδίως σήμερα που αδυνατεί να προσελκύσει νέους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους απ’ την κοινότητα.

Πρόσφορο έδαφος εφαρμογής της προαναφερόμενης τακτικής Μπουρνούς παρέχει η ασταθή κατάσταση που επικρατεί στους κόλπους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που ψάχνουν τον Μεσσία ενώ βρίσκεται ανάμεσά τους.

Ακόμα κι ο πιο κακοπροαίρετος πρέπει να παραδεχτεί και να βγάλει το καπέλο στη συγκεκριμένη ικανότητα Μπουρνούς. Δεν μπορεί ωστόσο να μη σχολιάσει τη στάση του Παναγιώτη Δήμα, ο οποίος ενώ έχει δώσει το χέρι του στον Μπουρνούς, ισχυρίζεται ότι παραμένει στην παράταξη Πιστικίδη. Ακόμα πιο γελοία η δικαιολογία ώστε στρέφεται στην «αγκαλιά» Μπουρνούς, επειδή ο Βασίλης δεν κατεβαίνει αυτόνομος κι ο ίδιος πιστεύει ότι «οι καιροί επιτάσσουν συνεργασία  και συμπόρευση!» άραγε κοροϊδεύει τον Πιστικίδη, τους συμπολίτες του ή τον εαυτό του;

Το τελευταίο γεγονός ξεχειλίζει το ποτήρι αναμονής των όποιων αποφάσεων ανθρώπων που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις καταστροφικές συνέπειες της διοίκησης Μπουρνούς και πρέπει να πάρουν επιτέλους τις οριστικές αποφάσεις τους.

Πιο κάτω η ανακοίνωση Δήμα κι η δήλωση Μπουρνούς:

Ανακοίνωση Παναγιώτη Δήμα

«Με την παρούσα επιστολή θέλω να ανακοινώσω στις φίλες και  φίλους,  συνδημότισσες και συνδημότες μου ότι μετά την διαφαινόμενη απόφαση του Βασίλη Πιστικίδη να μην κατέλθει αυτόνομα η δημοτική παράταξη “Νέα Αρχή” στην επόμενη αυτοδιοικητική εκλογική διαδικασία στις 8 Οκτωβρίου 2023 τιμώντας την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπο μου δηλώνω ότι θα συνεχίσω την δική μου αυτοδύναμη παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο ως μέλος της παράταξης που εκλέχθηκα και ταυτόχρονα να ανακοινώσω την απόφαση μου για τις επόμενες εκλογές να πορευτώ με την παράταξη του νυν δημάρχου Βαγγέλη Μπουρνούς αξιολογώντας και εκτιμώντας το μεγάλο έργο υποδομών που συντελείται στον τόπο μας, έργο το οποίο επιζητούσαν χρόνια οι πολίτες μας.

Τιμώ στο ακέραιο την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μου και τους υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να τους εκπροσωπώ με το ίδιο πάθος και με το ίδιο αίσθημα ευθύνης. Θέλω να ευχαριστήσω  τον Βασίλη Πιστικίδη για την τιμή και την εμπιστοσύνη που μου έχει δείξει ως τώρα. Επιλέγω την μελλοντική συμπόρευση με τον  Βαγγέλη Μπουρνούς γιατί τελικά αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.

Έχει έρθει η εποχή που πρέπει να βρούμε κοινούς τόπους συνεννόησης και να προχωρήσουμε μπροστά. Οι καιροί επιτάσσουν συνεργασία  και συμπόρευση. Ενώνουμε δυνάμεις και αφήνουμε στην άκρη τις οποίες διαφωνίες. Συνεχίζω έχοντας ως πυξίδα το συμφέρον του τόπου μας και συντάσσομαι μαζί με τον Δήμαρχο Βαγγέλη Μπουρνους σε μια προσπάθεια καθημερινής διεκδίκησης όλων αυτών που μας αξίζουν».

Δήλωση του Δημάρχου Ρ-Π Ευάγγελου Μπουρνούς

Καλωσορίζουμε τον Παναγιώτη Δήμα στη μεγάλη προσπάθεια για την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου και των συμπολιτών μας

Η τιμητική ανακοίνωση που εξέδωσε ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Δήμας για τη Δημοτική Αρχή και τη Διοίκηση του Δήμου, με την οποία εξαίρει το σπουδαίο έργο υποδομών που συντελείται στον τόπο μας, είναι μια ηχηρή απάντηση στην αναβλητικότητα, την οπισθοδρόμηση και τη μιζέρια των μικροπαραταξιακών  συμφερόντων που στέρησαν τόσα χρόνια από τον τόπο και τους συμπολίτες μας την ανάπτυξη και την ευημερία.

Αγαπητέ Παναγιώτη, σε καλωσορίζουμε στη μεγάλη οικογένεια μας γιατί όντως οι καιροί επιτάσσουν συνεργασία και συμπόρευση. Σε καλωσορίζουμε ως μάχιμο Δημοτικό Σύμβουλο σε μια μεγάλη προσπάθεια που συμμετέχουμε όλοι μαζί για να κάνουμε αυτόν τον τόπο καλύτερο για μας και τα παιδιά μας. Σ’ ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και δίνουμε όρκο τιμής απέναντι στους πολίτες ότι ο Δήμος μας, θα γίνει ο τόπος που αξίζει να ζούμε.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα