23.5 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΠαρά τις επιφυλάξεις Τσεμπέρη υπερψηφίστηκε πλειοψηφικά η ΣΜΠΕ της 3ης αναθεώρησης του...

Παρά τις επιφυλάξεις Τσεμπέρη υπερψηφίστηκε πλειοψηφικά η ΣΜΠΕ της 3ης αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ (video)

Ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της 3ης Αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ

Το πρώτο θέμα ημερησίας διάταξης που συζητήθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, προκάλεσε αρνητικές τοποθετήσεις τόσο από σύσσωμη την αντιπολίτευση, όσο και τον αντιδήμαρχο Χρήστο Τσεμπέρη, ο οποίος ανέφερε 6 λόγους που καθιστούν την εισήγηση διαβλητή, παρά ταύτα όμως κι ενώ ακόμα κι ο δήμαρχος ανησυχούσε, την υπερψήφισε ανακουφίζοντας τους φόβους του.

Η εισήγηση αφορούσε την επικαιροποίηση της 3ης αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ για την υπερψήφιση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΕΔΣΝΑ για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, που όμως εμφανίζει πολλά κενά και ασάφειες, γεγονός που έχει προβληματίσει.

 

Μια πλήρη αποτύπωση του θέματος δίνει η τοποθέτηση του Ανδρέα Βασιλόπουλου ο οποίος επεσήμανε σχετικά με την εισήγηση του θέματος με υπογραφή του δημάρχου, ότι ο μόνος λόγος είναι η νομιμοποίηση του αποτυχημένου προγράμματος ανακύκλωσης του ΕΔΣΝΑ. Επίσης τόνισε τα όσα ασαφή υπάρχουν ή μάλλον δεν υπάρχουν για το δήμο μας. Πλήρη περιγραφή της επίθεσης του κου Βασιλόπουλου εναντίον της εισήγησης στο video που ακολουθεί:

Ενδιαφέρον παρουσίασε κι η τοποθέτηση του αντιδημάρχου Χρήστου Τσεμπέρη, ο οποίος κτυπώντας καμπανάκι στον δήμαρχο, κατακεραύνωσε την εν λόγω μελέτη, ασχέτως  ότι τελικά την υπερψήφισε. Δεν πέρασε επίσης απαρατήρητη η αναφορά του (Τσεμπέρης) στο πρόσωπο του Ανδρέα Βασιλόπουλου με κολακευτικά λόγια τόσο για τη θετική σκέψη, όσο και την επιστημονική κι επιχειρηματική του ιδιότητα, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δεν ξέφυγε επίσης απ’ την δημοσιογραφική ματιά, η εμφανής επιδοκιμασία του Βασίλη Πιστικίδη στις εκφράσεις του προσώπου του, για όσα έλεγε ο κος Βασιλόπουλος κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα