24.3 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠαραδόθηκε ο 1ος Παιδικός Σταθμός Πικερμίου – Έργο ανάσα για τους κατοίκους...

Παραδόθηκε ο 1ος Παιδικός Σταθμός Πικερμίου – Έργο ανάσα για τους κατοίκους της περιοχής

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου και η Διοίκησή του με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ανακοινώνουν την ολοκλήρωση και παράδοση -παρουσία του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη- του πρώτου Παιδικού Σταθμού στο Πικέρμι.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού ύψους -σε επίπεδο μελέτης-1.377.206,23 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια (εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής με την 328/2029 απόφαση [ΑΔΑ:6ΗΨ87Λ7-7ΚΔ] καθώς και ίδιους πόρους του Δήμου.

Η δυναμικότητα του Παιδικού Σταθμού που κατασκευάστηκε επί της οδού Ολυμπιονικών στη ΔΕ Πικερμίου είναι εβδομήντα επτά (77) θέσεων νηπίων και σύμφωνα με τις παρούσες συνθήκες καλύπτει τις ανάγκες της προσχολικής αγωγής των παιδιών για τους κατοίκους της περιοχής.

Σύντομη περιγραφή

Το κτίριο είναι διώροφο με Υπόγειο και στέγη, επιφάνειας δόμησης, 470,56 μ2. και συνολικής επιφάνειας, 705,09 τμ.

Αναλυτικά αποτελείται από:

Υπόγειο, συνολικού εμβαδού 234,53 μ2, με βοηθητικές και υποστηρικτικές χρήσεις.

Ισόγειο, συνολικού εμβαδού 236,03 μ2, με χώρους κύριας χρήσης και Α΄ όροφο, συνολικού εμβαδού 234,53 μ2, με χώρους κύριας χρήσης.

Στον Α΄ όροφο υπάρχουν δύο εξώστες συνολικής επιφάνειας 42,00 τμ., που επικοινωνούν με την αίθουσα διημέρευσης των παιδιών. Ο καθένας έχει πλάτος 2,50 μ. και οι επιφάνειες τους είναι 18,50 τμ. Και 23,50 τμ.

Ο σχεδιασμός των χώρων απασχόλησης παιδιών έγινε έτσι ώστε να έχουν δυνατότητα πολλαπλών χρήσεων με κατάλληλες διαστάσεις για να γίνονται εναλλακτικά τραπεζαρίες

Το εν λόγω κτίριο τοποθετήθηκε στο μέσο σχετικά του οικοπέδου, ώστε να σχηματιστούν στις άκρες δύο επαρκείς σε μέγεθος και αναλογίες υπαίθριοι χώροι – αυλές. Στόχος να μπορούν τα παιδιά στις υπαίθριες δραστηριότητές τους και να διαχωρίζονται, σε δύο ισοδύναμες και εύκολα ελεγχόμενες ενότητες αλλά και να μπορούν να έχουν όλα μαζί κοινές δραστηριότητες, στον έναν από τους δύο υπαίθριους χώρους.

Ο περιβάλλων χώρος διακρίνεται γενικά σε δύο αυλές, μία στο βορειοανατολικό άκρο και μία στο νοτιοδυτικά άκρο, συνδεόμενες ισόπεδα μεταξύ τους με διάδρομο και παρτέρια πρασίνου, από τη νοτιοανατολική μακριά πλευρά του οικοπέδου.

Το κτίριο του Α΄ Παιδικού Σταθμού Πικερμίου έχει σχεδιαστεί με κεντρικό στόχο την άνετη και ασφαλή πρόσβαση των ΑΜΕΑ αλλά και των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες από πλευράς κινητικότητας, σε όλους τους χώρους του και την παροχή εξυπηρετήσεων παραμονής εντός αυτού.

Από όλες του τις πλευρές του κτιρίου υπάρχει συνεχόμενος και ισόπεδος περιβάλλον χώρος, που γίνεται αυλή, στις στενές πλευρές του κτιρίου και διάδρομος, ελαχίστου πλάτους 1,50 μ., στις μακριές πλευρές του κτιρίου.

Ως Διοίκηση υλοποιούμε τις υποσχέσεις μας, φροντίζουμε για το μέλλον συνολικά των κατοίκων του Δήμου μας και ειδικά των παιδιών μας.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα