23.6 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠαράνομες υδροδοτήσεις και ταξίδι στην Κίνα άναψαν τα αίματα στο Μαραθώνα

Παράνομες υδροδοτήσεις και ταξίδι στην Κίνα άναψαν τα αίματα στο Μαραθώνα

Φωτιές άναψαν για άλλη μια φορά δύο επίκαιρες ερωτήσεις του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Μαραθώνα, Σπύρου Λιβαθινού στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου.

Η πρώτη αφορούσε το γνωστό από χρόνια θέμα των – κατά πληροφορίες – παράνομων υδροδοτήσεων, που αποτελεί πληγή για τον ιστορικό δήμο, το οποίο επανήλθε στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια της συζήτησης εντός ημερησίας θέματος που αφορούσε την τιμολογιακή πολιτική της δημοτικής αρχής, σχετικά με την χρέωση του πολύτιμου αγαθού, όπως είναι το νερό.

Ο κος Λιβαθινός ζήτησε την μείωση χρέωσης του νερού, αναφερόμενος ότι η μείωση της τιμής είναι εφικτή χωρίς οικονομική επιβάρυνση του δημοτικού κορβανά αν παταχτεί η παράνομη υδροληψία, ενώ ζήτησε για πολλοστή φορά να του δοθεί κατάλογος με τα ονόματα των παρανομούντων.

Η δεύτερη αφορούσε το ταξίδι στην Κίνα του αντιδημάρχου κου Ευαγγελόπουλου και της κας Μάρκου, όπου ζήτησε εξηγήσεις τόσο για το ποιος πλήρωσε το λογαριασμό, όσο και με ποια ιδιότητα ταξίδεψε η κα Μάρκου, η οποία δεν διαθέτει, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, θεσμικό ρόλο που θα της επέτρεπε να κάνει το ταξίδι αυτό, πολύ δε περισσότερο όταν υπάρχουν διάφορα μη κολακευτικά τιτιβίσματα στα τοπικά πηγαδάκια για το γεγονός, τα οποία βεβαίως δεν αφορούν το συγκεκριμένο ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με την πάγια τακτική μας επικοινωνήσαμε με τον Δήμαρχο Μαραθώνα κο Στέργιο Τσίρκα, ώστε να έχουμε προσωπικές του δηλώσεις και για τα δύο προαναφερόμενα θέματα.

Όσον αφορά τις παράνομες υδροδοτήσεις ο Δήμαρχος μας είπε:

«Η υπόθεση διερευνάται, καθώς δεν έχουμε στα χέρια μας αποδείξεις που να στοιχειοθετούν τις όποιες παράνομες πράξεις, αν υπάρχουν βέβαια. Ωστόσο η διερεύνηση της υπόθεσης αποτελεί προτεραιότητά μας και αν βρεθούν παραβάτες θα υποστούν το ανώτατο πρόστιμο που προβλέπεται για την συγκεκριμένη παράβαση.

Επιπλέον ήδη έχουν προσληφθεί τρία επιπλέον άτομα ώστε να ενισχυθεί ο τομέας της υδρομέτρησης, όπως και προμήθεια κατάλληλου μηχανολογικού εξοπλισμού για να μπορέσουμε να εντοπίσουμε τις όποιες παράνομες υδροδοτήσεις, αφού μέχρι στιγμής υπάρχουν μόνο εικασίες περί αυτών».

Όσον αφορά το ταξίδι στην Κίνα μας είπε:

«Τα έξοδα του ταξιδιού και για τα δύο άτομα καλύφτηκαν εξ’ ολοκλήρου, ακόμα κι οι βίζες, απ’ τους καθ’ ύλην αρμοδίους της Κίνας. Απ’ το ταμείο του δήμου δεν βγήκε ούτε σεντ. Ο κος Ευαγγελόπουλος ταξίδεψε με την ιδιότητα του αντιδημάρχου Οικονομικών».

Όσο αφορά την κα Μάρκου φάνηκαι δισταχτικός, οπότε αρχικά μας παρέπεμψε να ενημερωθούμε απ’ την ίδια κι όταν τον πιέσαμε λέγοντας ότι απευθυνόμαστε αποκλειστικά και μόνο σε κείνον ως τον μόνο αρμόδιο σε θέμα που αφορά άμεσα το δήμο, μας δήλωσε απλά ότι ίσως η κα Μάρκου συνόδεψε τον αντιδήμαρχο ουσιαστικά ως διερμηνέας καθώς δεν γνωρίζει (ο αντιδήμαρχος) καλά αγγλικά.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα