18.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠαραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Ραφήνας – Φαφούτης: Ωφελούμενος ο δήμος κατά 50% λειτουργικού...

Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Ραφήνας – Φαφούτης: Ωφελούμενος ο δήμος κατά 50% λειτουργικού χρόνου στην περιουσία του

Έντονη αντιπαράθεση Φαφούτη – Μπουρνούς με θέμα το πάλαι ποτέ Αθλητικό Κέντρο Ραφήνας. Ο κος Φαφούτης σε ερώτηση του προ ημερησίας στην συνεδρίαση του Δ.Σ. με τηλεδιάσκεψη την Τρίτη 27 Ιουλίου, ζήτησε εξηγήσεις σχετικά με την παραχώρηση του εν λόγω χώρου ως Παραολυμπιακό Κέντρο Ραφήνας πλέον, αναφερόμενος  σε δηλώσεις του Δημάρχου σε πρόσφατη συνέντευξή του σε τοπική εφημερίδα.

«Υπάρχει παραχώρηση για μελλοντικές χρήσεις στην Γ.Γ. Αθλητισμού; ρώτησε ο κος Φαφούτης «Διατηρεί ο δήμος το 50% του χρόνου χρήσης των εγκαταστάσεων; Υπάρχει έγγραφη συμφωνία;» στο σημείο αυτό παρέμβηκε ο κος Πιστικίδης ρωτώντας αν υπάρχει προγραμματική σύμβαση. Απαντώντας ο κος Μπουρνούς είπε ότι ο κος Φαφούτης είναι παραπληροφορημένος αφού ποτέ δεν παραχώρησε το 50%.

Ωστόσο στην συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ο ΔΗΜΟΤΗΣ» αυτολεξεί αναφέρει για το Παραολυμπιακό Κέντρο Ραφήνας: «Αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση ενός εμβληματικού έργου για όλη την Ευρώπη σε μια έκταση 65 στρεμμάτων ιδιοκτησίας του δήμου, όπου ο δήμος θα έχει την κυριότητα των εγκαταστάσεων και το 50% του λειτουργικού χρόνου για τους πολίτες του, μικρούς και μεγάλους».

Για να επανέλθουμε στα όσα είπε στην συνεδρίαση, ο δήμαρχος επεσήμανε ότι οι αθλητές ΑμεΑ θα δώσουν (απ’ την καλή τους διάθεση!) το 50% του χρόνου που δικαιούνται, για χρήση των εγκαταστάσεων απ’ τους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής.

Ο κος Φαφούτης άδραξε την ευκαιρία για να στριμώξει το δήμαρχο λέγοντας: «μπορεί να μην είμαι πλήρως ενημερωμένος όπως είπε ο δήμαρχος, αλλά μετά την απάντηση που έλαβα, ο δήμαρχος με επιβεβαιώνει λέγοντας ότι μας ανήκει ο χώρος, αλλά θα έχουμε τη μισή χρήση των εγκαταστάσεων, δηλ. ο δήμος είναι ωφελούμενος κατά 50% στην περιουσία του».

Καταφανώς εκνευρισμένος ο κος Μπουρνούς κατήγγειλε «παραπληροφόρηση» απ’ τον Φαφούτη λέγοντας: «Ξέχασες να πεις ότι τη χρηματοδότηση την έχουν άλλοι (βλέπε Περιφέρεια Αττικής – Γ.Γ. Αθλητισμού), κάποιοι θα πληρώσουν για όλα αυτά και θα χρησιμοποιούνται μόνο απ’ το δήμο;»

Συμπερασματικά να πούμε χοντρικά, μια και είμαστε οι μόνοι που δημοσιοποιήσαμε επιφυλάξεις για το κατά πόσο θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις εν λόγω αθλητικές εγκαταστάσεις οι τοπικοί αθλητικοί σύλλογοι εδώ, ότι εν προκειμένω έχουμε να κάνουμε μ’ ένα είδος αντιπαροχής, χωρίς ωστόσο κανείς να γνωρίζει τι θα κερδίσει ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου απ’ την συμφωνία. Ερώτημα παραμένει πόσο επωφελής για τον δήμο θα είναι η έγγραφη συμφωνία που αναμένεται.

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα