20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΚυβερνητικό deal 36+εκ. ευρώ για το Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Ραφήνας – Τι...

Κυβερνητικό deal 36+εκ. ευρώ για το Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Ραφήνας – Τι κερδίζει, τι χάνει η τοπική κοινωνία;

Εμβληματικό οπωσδήποτε το έργο δημιουργίας Παραολυμπιακού αθλητικού κέντρου στη περιοχή Διάκου Μάντρες στη Ραφήνα. Λογικοί οι πανηγυρισμοί τόσο της κυβέρνησης, που πέτυχε διάνα με την απόκτηση του μοναδικού αυτού χώρου των 65 στρεμμάτων  για την δημιουργία ενός Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στη χώρα, όσο και των τριών πρωταγωνιστών, του υπουργού κου Αυγενάκη, του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του δημάρχου Ραφήνας Ε. Μπουρνούς. Συνεπώς αυτονόητο είναι το έργο να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Με την ολοκλήρωση του έργου η τοπική κοινωνία θ’ αποκομίσει πολλά οφέλη, καθώς στο σχεδιασμό προβλέπεται η ανακατασκευή του περιβάλλοντα χώρου και η διαμόρφωση ενός ενιαίου συνόλου κλειστών χώρων και υπαίθριων δραστηριοτήτων. Τι θα γίνει όμως με τις τοπικές ομάδες ποδοσφαίρου, εκπρόσωποι των οποίων ανησυχούν ήδη από την επικείμενη κατάργηση του ιστορικού γηπέδου «Π. Σκούφος» το οποίο δεν πληροί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις; Θα μπορούν να χρησιμοποιούν το γήπεδο ποδοσφαίρου του αθλητικού κέντρου με τον φυσικό χλοοτάπητα; Θα πρέπει να πληρώνουν για τη χρήση του; Ποιος θ’ αποκαθιστά τις φθορές απ’ την συγκεκριμένη χρήση των τοπικών ομάδων ποδοσφαίρου; Τα παραπάνω ερωτήματα προκύπτουν απ’ τη χρήση του ΟΑΚΑ.

Στα όσα λεπτομερώς αναφέρονται στο δημοσιοποιημένο σχεδιασμό paraolimpiako 137052021

Πουθενά δεν αναφέρεται γήπεδο ποδοσφαίρου προς χρήση των τοπικών ομάδων, εκτός ίσως ενός γηπέδου που σκιαγραφείται έξω απ’ το Παραολυμπιακό κέντρο, στο σχεδιάγραμμα ως χώρος μελλοντικής χρήσης. Αν αυτό υπονοεί γήπεδο ποδοσφαίρου για τις τοπικές ομάδες, γιατί δεν προβλέπεται η σύγχρονη κατασκευή του με το Παραολυμπιακό κέντρο; Ποιος θα το κατασκευάσει στο μέλλον, αν όντως η υπόθεσή μας είναι σωστή; Πως θα εξυπηρετούνται μέχρι τότε οι ομάδες ποδοσφαίρου του δήμου; Θα παραμείνει το απολίθωμα του ιστορικού γηπέδου στην καρδιά της Ραφήνας, αντί ν’ αναμορφωθεί ως χώρος αναψυχής, αναβαθμίζοντας παράλληλα την πόλη;

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα