21.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠλήγμα στην παντοδυναμία Μπουρνούς η καταψήφιση πρότασης διοργάνωσης πανηγυριού στην Ραφήνα

Πλήγμα στην παντοδυναμία Μπουρνούς η καταψήφιση πρότασης διοργάνωσης πανηγυριού στην Ραφήνα

Με ψήφους 13 κατά και 9 υπέρ καταψηφίστηκε η πρόταση Μπουρνούς για διοργάνωση πανηγυριού στην Ραφήνα λόγω εορτασμού του Μητροπολιτικού ναού της Παντοβασίλισσας Ραφήνας.

Όταν ο πρόεδρος του Σώματος έθεσε προς συζήτηση το θέμα ημερήσιας διάταξης: «Λήψη απόφασης περί διοργάνωσης ή μη, της εμποροπανήγυρης του άρθρου 38 του Ν. 4497/2017 στην Κοινότητα Ραφήνας με την ευκαιρία του θρησκευτικού εορτασμού στις 8 Σεπτεμβρίου 2021, λόγω κινδύνου περαιτέρω διασποράς του Κορωνοϊού Covid-19», αποκαλύφθηκε ότι δεν υπήρχε εισήγηση επ’ αυτού.

Απολαυστικό το μονόπρακτο που παίχτηκε απ’ τον πρόεδρο κο Μώρο, όταν ζητήθηκε απ’ τους επικεφαλής της μειοψηφίας να κατατεθεί η εισήγηση που επιβάλλεται να συνοδεύει το θέμα κι ο κος Μώρος άρχισε να ψάχνει τα χαρτιά του να βρει μια ανύπαρκτη εισήγηση.

Καθώς  το ψάξιμο αποδείχτηκε άκαρπο, ρωτήθηκε απ’ τους παρευρισκόμενους συμβούλους αν έπρεπε να ετοιμάσουν μια εισήγηση τη συγκεκριμένη ώρα. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή και πριν προλάβει ν’ απαντήσει ο Πρόεδρος,   δέχτηκε κλήση στο κινητό του απ’ τον δήμαρχο, που εν τω μεταξύ είχε αποχωρήσει, για να του υπενθυμίσει ότι «ξέχασε» αυτό που του είχε πει ότι είναι υπέρ της διοργάνωσης του πανηγυριού.

Έτσι τέθηκε επί τάπητος το θέμα και ακολούθησαν οι τοποθετήσεις όσων συμβούλων ζήτησαν το λόγο. Ίσως για πρώτη φορά οι εκπρόσωποι της μειοψηφίας φάνηκαν να ομονοούν επί του ευαίσθητου αυτού θέματος, αφού τόσο οι κοι Φαφούτης, Πιστικίδης, Βασιλόπουλος και Παπαδοπούλου, τέθηκαν αναφανδόν υπέρ του ΟΧΙ, καθώς η πανδημία παρουσιάζει αυξητικές τάσεις τόσο σε νέα κρούσματα, νοσηλείες και θανάτους, λόγω μετάλλαξης ΔΕΛΤΑ.

Να σημειωθεί ότι ο κος Βασιλόπουλος υπενθύμισε την απόφαση που είχαν πάρει σε προηγούμενη συνεδρίαση του Σώματος με το ίδιο θέμα, κατά της διοργάνωσης πανηγυριών. «Πώς τώρα θα ανακαλέσουμε αυτή μας την απόφαση;» αναρωτήθηκε «Δεν θα φανούμε αναξιόπιστοι;» κατέληξε.

Αρνητικοί επί του θέματος εμφανίστηκαν επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας Δήμητρα Τσεβά και Χρήστος Τσεμπέρης, σε αντίθεση με τους δύο γιατρούς, τον Πρόεδρο Κώστα Μώρο και τον αντιδήμαρχο Μάκη Βουδούρη, οι οποίοι με αστεία επιχειρήματα προσπάθησαν να πείσουν ότι αν τηρηθούν κανόνες ασφαλείας δεν θα υπάρξει διασπορά, παρότι γνωρίζουν καλά ότι σε περιπτώσεις εορταστικών εκδηλώσεων και πανηγυριών είναι φύση αδύνατον να τηρηθούν έστω και κατ’ ελάχιστον τα μέτρα προστασίας.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε ο εκνευρισμός του κου Μώρου όταν διαπίστωσε ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα έχει αρνητική για την πλειοψηφία έκβαση, να προσπαθεί, παρότι πρόεδρος, να μεταπείσει Τσεμπέρη και Τσεβά κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας μάλιστα, απ’ την αρνητική θέση που πήραν.

Το θέμα του Ι.ΚΤΕΟ Βαρέων Οχημάτων αναβλήθηκε λόγω ψηφοφορίας για αλλαγή μελών στην Οικονομική Επιτροπή, που προήλθε από ανεξαρτητοποιήσεις τριών δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας.

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα