20.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕ. Μπουρνούς: Ο γητευτής των α…λόγων

Ε. Μπουρνούς: Ο γητευτής των α…λόγων

Πισώπλατη μαχαιριά δέχτηκε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Ανδρέας Βασιλόπουλος απ’ την δημοτική σύμβουλο Βαλερύ Βασιλικού, η οποία σήμερα κατέθεσε αιφνιδιαστικά επιστολή παραίτησης απ’ την παράταξη με την οποία εκλέχτηκε και παραμένει πλέον ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος.

Φήμες περί ανεξαρτητοποίησης της κας Βασιλικού διαχέονταν εδώ και καιρό, συνδέοντάς την μάλιστα με ακόμα δύο ανεξαρτητοποιήσεις συμβούλων της ελάσσονος, του Σπύρου Κάρλου και Ράνιας Δημητριάδη. Μάλιστα η κα Βασιλικού είχε διαψεύσει σχετικά πρόσφατα δημοσιεύματα που ανέφεραν την ανεξαρτητοποίηση των τριών προς όφελος της δημοτικής αρχής Μπουρνούς, που έχασε την πλειοψηφία μετά την απόσυρση στήριξης που του παρείχε ο Ανδρέας Βασιλόπουλος.

Παρά ταύτα σήμερα αιφνιδιαστικά κατέθεσε την παραίτηση της απ’ την παράταξη με την οποία εκλέχτηκε, ακολουθώντας την πεπατημένη των άλλων δύο ανεξάρτητων πλέον συμβούλων. Το μεμπτό στη περίπτωση της κας Βασιλικού είναι ότι συνομιλούσε με τον κο Βασιλόπουλο – μέχρι και σήμερα το πρωί – χωρίς να τον ενημερώσει για την πρόθεσή της, ενώ την ίδια στιγμή είχε καταθέσει ήδη την επιστολή παραίτησης στο Προεδρείο. Δημοσιογραφική πληροφορία μας, λέει ότι ο κος Βασιλόπουλος περίμενε την παραίτηση της κας Βασιλικού από την έδρα που κέρδισε με την παράταξη κι όχι να ανεξαρτητοποιηθεί.

Στο παρασκήνιο λέγεται ότι ο τοπάρχης θέλοντας να κάνει μια εντυπωσιακή κίνηση ισχύος, πίεσε την κα Βασιλικού να καταθέσει λίγο πριν την σημερινή συνεδρίαση την παραίτησή της, ώστε ν’ ανακοινωθεί μαζί με τις υπόλοιπες δύο, ξαφνιάζοντας δυσάρεστα τον πολιτικό της προϊστάμενο, Α. Βασιλόπουλο, με τον οποίο εκλέχτηκε. Με την πράξη αυτή η κα Βασιλικού επιδεικνύει μια όχι και τόσο έντιμη πολιτική στάση, κάτι που απευχόταν ενδόμυχα.

Δεν περνά απαρατήρητη βέβαια η τοποθέτηση της Ράνιας Δημητριάδη, που πρόσφατα ανεξαρτητοποιήθηκε, στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΟΠΑΠ, με τα συμπεράσματα δικά σας.

Οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν την ικανότητα του τοπάρχη Ε. Μπουρνούς να επιβάλλει τη θέλησή του γοητεύοντας τους συνομιλητές του και του δίνει επάξια τον τίτλο του γητευτή των α…λόγων.

Υ.Γ. Η σημερινή εικόνα του τίτλου με τον δήμαρχο να κρατά και να ελέγχει, ως μη οφείλει,  τα ψηφοδέλτια της μυστικής ψηφοφορίας για την ανάδειξη γραμματέα του Δημοτικού συμβουλίου, αποδεικνύει τον αυστηρό έλεγχο των πάντων.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα