18.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣιωπηρώς απορρίφτηκε η προσφυγή Σακατίδου, χωρίς καν να εξεταστεί!

Σιωπηρώς απορρίφτηκε η προσφυγή Σακατίδου, χωρίς καν να εξεταστεί!

Απίστευτο; Κι όμως αληθινό! Η Προσφυγή της Ευτυχίας Σακατίδου εδώ κατά της διά περιφοράς συνεδρίασης του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Ραφήνας, όπου φαινόταν εμφανώς διαφοροποίηση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας που είχε να κάνει με ονοματοθεσίες διαφόρων κοινοχρήστων χώρων του δήμου, ΑΠΟΡΡΙΦΤΗΚΕ σιωπηρώς απ’ την Αποκεντρωμένη, αφού ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου «απέφυγε» ν’ απαντήσει σε έγγραφο της Αποκεντρωμένης στο οποίο ζητούνταν εξηγήσεις, επειδή η αρμόδια υπηρεσία δεν ασχολήθηκε περαιτέρω με το θέμα.

ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΟΙΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΔΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ Ε ΣΑΚΑΤΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΟΙΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Για του λόγου το αληθές η απάντηση που δόθηκε γραπτώς στην κα Σακατίδου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Επί της προσφυγής σας κατά της διά περιφοράς συνεδρίασης του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Ραφήνας, σας πληροφορούμε ότι δεν αποφανθήκαμε επ’ αυτής εντός της οριζομένης απ’ τις διατάξεις του αριθ. 227 παρ. 5 του Ν. 385/2010 όπως ισχύει προθεσμίας δύο μηνών.

Σύμφωνα με την εν λόγω διάταξη «αν παρέλθει η ανωτέρω προθεσμία χωρίς να εκδοθεί απόφαση θεωρείται ότι η προσφυγή έχει σιωπηρώς απορριφθεί». Κατόπιν των ανωτέρω η υπόψη προσφυγή θεωρείται απορριφθείσα».

Μπορεί να μας πει κάποιος γιατί υπάρχει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όταν δεν θέλει να τραβήξει το αυτί στους αυθαιρετούντες των ΟΤΑ. Ποιος αιρετός ή πολίτης έχων έννομο συμφέρον πρέπει ν’ απευθυνθεί σε μια «θνησιγενή» υπηρεσία για να βρει το δίκιο του; Μακάρι στις τροπολογίες του νέου νομοσχεδίου του ΥΠ.ΕΣ που έρχεται προς ψήφιση ή να καταργηθούν οι Αποκεντρωμένες ή σε κάθε περίπτωση να κάνουν τη δουλειά για την οποία υπάρχουν, δηλ. να καταδικάζουν εξόφθαλμα αυθαίρετες ενέργειες των δημοτικών αρχών.

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ Ε. ΣΑΚΑΤΙΔΟΥ

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα