21.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣτη Ραφήνα το αθλητικό κέντρο προπόνησης Ατόμων με Αναπηρία!

Στη Ραφήνα το αθλητικό κέντρο προπόνησης Ατόμων με Αναπηρία!

Το θέμα της εξεύρεσης χώρου που θα φιλοξενηθεί το Αθλητικό Κέντρο Προπόνησης Ατόμων με αναπηρία βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής, του Υφυπουργού Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη και του Δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελου Μπουρνούς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, η Γενική Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού έργων και Υποδομών της Περιφέρειας Ε. Βελγάκη και συνεργάτες του Δημάρχου, συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα δημιουργίας Αθλητικού Κέντρου στο οποίο θα μπορούν να προπονούνται, αλλά και να φιλοξενούνται, Έλληνες αθλητές με αναπηρία.

Στο πλαίσιο της συζήτησης προκρίθηκε χώρος στο δήμο Ραφήνας Πικερμίου έκτασης 65 στρεμμάτων ο οποίος ενδείκνυται για τη δημιουργία του συγκεκριμένου Αθλητικού Κέντρου. Για τη λήψη της τελικής απόφασης συμφωνήθηκε να υπάρξει στενή συνεργασία με την Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της συζήτησης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο συγκεκριμένος χώρος μπορεί να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες ενός τέτοιου εθνικού στόχου. «Η Περιφέρεια, σε συνεργασία με τον υφυπουργό Αθλητισμού, τον Δήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου, την Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς μπορούμε να συνεργαστούμε προκειμένου ένα εθνικό όραμα να γίνει πραγματικότητα. Για την υλοποίηση του στόχου ανέγερσης του Αθλητικού Κέντρου Προπόνησης, η Περιφέρεια θα βοηθήσει έμπρακτα. Στόχος μας είναι η Περιφέρεια Αττικής να είναι προσβάσιμη και φιλική προς τα άτομα με αναπηρία. Το συγκεκριμένο Αθλητικό Κέντρο μπορεί να δώσει προστιθέμενη αξία στην ανάπτυξη και του αθλητικού τουρισμού».   

Από την πλευρά του, ο κ. Αυγενάκης δήλωσε ότι πρόκειται για ένα θέμα στο οποίο δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία και ο Πρωθυπουργός της χώρας μας. «Στόχος μας είναι να κάνουμε μια νέα αρχή σε θέματα που αφορούν στους αθλητές με αναπηρία. Όλοι μαζί θα συνεργαστούμε προκειμένου να εξασφαλιστούν το ταχύτερο δυνατόν τα αυτονόητα στους αθλητές με αναπηρία. Πρόκειται για κάτι το οποίο οφείλουμε σε αθλητές με περίσσευμα ψυχής, σε αθλητές που τιμούν τη χώρα μας, και φέρνουν διεθνείς διακρίσεις και μετάλλια. Αξίζουν να έχουν τον δικό τους χώρο, που θα μπορούν να προπονούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες».

Ο δήμαρχος κ. Μπουρνούς στο πλαίσιο της συζήτησης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι μπορεί ο συγκεκριμένος χώρος να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία του Αθλητικού Κέντρου, στο οποίο θα μπορούν να προπονούνται Έλληνες αθλητές με αναπηρία καθώς και κάτοικοι της περιοχής. Την ικανοποίηση του για τη σχετική εξέλιξη εξέφρασε και ο Ν. Πέππας Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Παραολυμπιονίκης Ξιφασκίας. Όπως τόνισε, οι συνάδελφοί του αθλητές με τη δημιουργία αυτού του κέντρου θα καταφέρουν να προπονούνται κάτω από ανθρώπινες συνθήκες και θα έχουν ίσες ευκαιρίες με τους συναθλητές τους από άλλες χώρες. 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα