23.6 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣυνάντηση Λυκουρέντζου – Αυγερινού με θέμα τις ζημιές στις καλλιέργειες απ’ την...

Συνάντηση Λυκουρέντζου – Αυγερινού με θέμα τις ζημιές στις καλλιέργειες απ’ την κακοκαιρία Ελπίδα

Μετά από στενή συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινού με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) Ανδρέα Λυκουρέντζο, συστάθηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μικτή Ομάδα Εργασίας (Περιφέρεια Αττικής, ΕΛΓΑ και Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) με αντικείμενο την καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών, οι οποίες προκλήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, στις καλλιέργειες φυτικού κεφαλαίου και στις θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις, από τη σφοδρή χιονόπτωση με την κωδική ονομασία «Ελπίδα», τον Ιανουάριο του 2022.

Η Επιτροπή πραγματοποίησε σήμερα στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας την εναρκτήρια συνεδρίασή της, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Αυγερινού και του Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζου, και άμεσα, την Πέμπτη 3 Μαρτίου, ξεκινούν και οι αυτοψίες.

Η Ομάδα Εργασίας θα αναφέρεται στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και πρόκειται να ολοκληρώσει το έργο της εντός δύο (2) μηνών.

Στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Αυγερινός έκανε την παρακάτω δήλωση: «Είναι απολύτως απαραίτητο να επισπευτούν όσο γίνεται και χωρίς καμία χρονοτριβή οι διαδικασίες για την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών, προκειμένου να  εξασφαλιστεί το συντομότερο δυνατό η αποκατάσταση της κανονικότητας των πληττόμενων της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής μετά από τις πληγές που άφησε πίσω της η πρόσφατη σφοδρή χιονόπτωση του Ιανουαρίου 2022. Επίσης, καθώς οι παραγωγοί του Μαραθώνα εξυπηρετούν σε μεγάλο ποσοστό την τροφοδοσία οπωρολαχανικών στην αγορά της Αττικής, η άμεση ανασυγκρότηση της τοπικής αγροτικής ζωής καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική».

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα