21.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤελετή ορκωμοσίας νέας δημοτικής αρχής Σαρωνικού

Τελετή ορκωμοσίας νέας δημοτικής αρχής Σαρωνικού

Τρίτη 27 Αυγούστου, στο αμφιθέατρο του Δήμου Σαρωνικού, υπό τις ευλογίες του  Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κου Νικολάου, η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των νέων Κοινοτικών Συμβουλίων.

Στην τελετή παραβρέθηκε πλήθος πολιτών, αλλά και δήμαρχοι της Ανατολικής Αττικής, καθώς και περιφερειακοί σύμβουλοι. Χαιρετισμό απηύθυναν ο απερχόμενος δήμαρχος Γιώργος Σωφρόνης και ο επικεφαλής της παράταξης Σαρωνικός – Νέα Πνοή, Χρήστος Τσιγαρίδας.

Η ομιλία του Πέτρου Φιλίππου κινήθηκε σε κλίμα ενότητας και συναίνεσης διαβεβαιώνοντας τους πολίτες ότι  «πρώτοι εμείς θα καλλιεργήσουμε και θα εμπεδώσουμε ένα κλίμα γόνιμης συνεργασίας και ουσιαστικής συναίνεσης με όλες τις δυνάμεις του Δήμου μας, με τις δημοτικές παρατάξεις, με φορείς, συλλόγους και συλλογικότητες. Απαραίτητες πρώτες ύλες είναι ο σεβασμός στους θεσμούς και στο θεσμικό ρόλο του καθενός, η δημοκρατική διαβούλευση, η ενημέρωση, ο ειλικρινής και εφ’ όλης της ύλης διάλογος».

Στον Χαιρετισμό του ο Γιώργος Σωφρόνης ρητά δεσμεύθηκε ότι θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου Σαρωνικού. Συνεχίζοντας έκανε ένα σύντομο απολογισμό του έργου της απερχόμενης διοίκησης,  τονίζοντας ότι στη διάρκεια της προηγούμενης πενταετίας ο Δήμος Σαρωνικού κατάφερε να κάνει σημαντικά βήματα μπροστά. Επισήμανε δε την ανάγκη για ενότητα και συνεργασία στο επόμενο διάστημα, ώστε η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί, χωρίς καθυστερήσεις και πισωγυρίσματα.

Για ενότητα και συνεργασία μίλησαν ο νέος δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου όπως κι ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Σωφρόνης, με αδιόρατες ωστόσο αιχμές για τους γνώστες της τοπικής πολιτικής πραγματικότητας, αν και κατά πόσο η ενότητα κι η συνεργασία θα επικρατήσουν χωρίς βασικές διαφωνίες.

 

 

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα