22.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΤο ΓΕΛgate «γκρεμίζει» το αφήγημα Μπουρνούς – Πέπλο σιωπής απ’ την σχολική...

Το ΓΕΛgate «γκρεμίζει» το αφήγημα Μπουρνούς – Πέπλο σιωπής απ’ την σχολική κοινότητα – Τι φοβάται;

Ρωτάμε ευθέως και δημόσια την διευθύντρια του ΓΕΛ Ραφήνας Αλεξάνδρα Ταταράκη, ως την πλέον αρμόδια ν’ απαντήσει: «Ποιος έδωσε εντολή να μην παρελάσουν οι μαθητές του ΓΕΛ Ραφήνας, παρά μόνο η σημαία;»

Σύμφωνα με ακούσματα που μας κατακλύζουν καθημερινά, πέπλο απειλών, φόβου και τρόμου καλύπτει απ’ άκρου εις άκρον το δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, με επίκεντρο τη Ραφήνα.

Ποιος ή ποιοι κρύβονται από πίσω; Ποιοι και γιατί φοβούνται;

Ποιοι αφήνονται έρμαια στις όποιες απειλές;

Παραμένουν ανεπηρέαστες τοπικές αρχές και θεσμοί της τοπικής κοινωνίας στην άσκηση των καθηκόντων τους;

Μπορεί ο κάθε πολίτης να βρει το δίκιο του απευθυνόμενος στις δημοτικές υπηρεσίες εκτός της διαμεσολάβησης δημάρχου;

Δημαρχοκρατούμενος ο δήμος;

Πολλά τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση, κυρίως μετά τα όσα συμβαίνουν σε κεντρικό επίπεδο μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Επανερχόμαστε στις καθ’ ημάς διαπιστώσεις

Ένα απ’ τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα-πάθη Μπουρνούς είναι ο αυταρχισμός με τον οποίο επιβάλλει τη θέλησή του σε κάθε τι που δεν του αρέσει ή που δεν τον βολεύει.

Η κατάσταση, μετά το λυσσαλέο αντιπολιτευτικό σφυροκόπημα του αντιπάλου του υπ. Δημάρχου Ανδρέα Βασιλόπουλου, έχει φτάσει στα όριά του τον Βαγγέλη Μπουρνούς, ο οποίος βγάζει προς τα έξω τον χειρότερο εαυτό του με κινήσεις πανικού που δεν μπορεί να ελέγξει κανείς, ούτε καν ο ίδιος ο εαυτός του.

ΓΕΛgate και συνεχείς τηλεφωνικές συνεδριάσεις του Δ.Σ. Ρ-Π

Απτό παράδειγμα η αλαζονική συμπεριφορά του στο πρόσφατο θέμα της κατάληψης του ΓΕΛ Ραφήνας αλλά και οι συνεχείς τηλεφωνικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μετά απ’ αυτό, απλά και μόνο επειδή ο δήμαρχος φοβάται ν’ αντιμετωπίσει την οξύτατη κριτική Βασιλόπουλου στο θέμα ΓΕΛgate, που γνωρίζει ότι θα τεθεί.

Ο κος Μπουρνούς πατώντας σταθερά στο γεγονός ότι οι καταλήψεις είναι παράνομες, αντί να συζητήσει με τους μαθητές το πρόβλημα, ώστε να λήξει όμορφα κι ομαλά η κατάληψη, θεώρησε ότι έπρεπε να επέμβει καουμπολίστικα βάζοντας τρίτους μπροστά για να σπάσει την κατάληψη, πουρνό-πουρνό αχάραγα, εν τη γενέσει της. Αυτό ήταν ένα καθοριστικό του λάθος για τη συνέχιση της κατάληψης με επίκεντρο την κακή του συμπεριφορά, που μετατράπηκε σε οργή εναντίον του, πολύ περισσότερο όταν επιτέθηκε φραστικά σε καθηγητή ως υποκινητή τους μέσω του τοίχου του στο FB.

Ποια η συμβολή της διευθύντριας του Λυκείου στα συμβάντα;

Σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες μας τότε, η διευθύντρια κα Αλεξάνδρα Ταταράκη ήταν παρούσα στην βίαιη καταστολή της κατάληψης. Ένεκα τούτου κάναμε το αυτονόητο: Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά μαζί της να μάθουμε από πρώτο χέρι την αλήθεια. Δυστυχώς η κα Ταταράκη κατ’ αρχάς έκανε πως δεν ήξερε τίποτα για την υπόθεση. Όταν της εξηγήσαμε τι διαδίδεται και ρωτήσαμε την άποψή της, μας απάντησε «δεν έχω να σας πω τίποτα η υπόθεση διευθετήθηκε μεταξύ των μαθητών και εμένα» κόβοντας κάθε περαιτέρω συζήτηση, ενώ η κατάληψη παρέμενε σε εξέλιξη.

Δεν θα αναφέραμε καν την εν λόγω επικοινωνία με την κα Ταταράκη – δεν το κάναμε άλλωστε ούτε και τότε – αν δεν συνέβαιναν τα γεγονότα της παρέλασης – παρωδίας του ΓΕΛ Ραφήνας από 7 μαθητές του Λυκείου, δίνοντας τροφή σε χίλια μύρια δημόσια σχόλια, στα οποία εμπλέκεται και πρώτου βαθμού συγγενής του δημάρχου, χωρίς να φταίει σε τίποτα.

Τώρα πλέον ρωτάμε ευθέως και δημόσια την κα Ταταράκη, ως την πλέον αρμόδια ν’ απαντήσει: «Ποιος έδωσε εντολή να μην παρελάσουν οι μαθητές του ΓΕΛ Ραφήνας, παρά μόνο η σημαία;»

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα